Return to site

A.C.C. 1 - SPARTA - gemiste kans !!

[Door OBSERVER] In de vroege koude ochtend van 30 april verzamelden spelers en staf van ACC en SPARTA zich voor de wedstrijd, die beide ploegen als “must win” zouden ingaan.Maar voor het spel begon, moest worden stil gestaan bij een innings die luttele dagen hiervoor voor goed was afgebroken. Onze vriend en Erelid van de club Chritiaan Soleman was op 28 april op veel te jonge leeftijd voorgoed van ons heen gegaan. Vandaag, 30 april, zou hij 59 jaar geworden zijn.

Terwijl de vlag bij de kooi halfstok hing, richtte Secretaris Ernst Pieter Knupfer enkele gevoelige woorden bij het verlies van onze Chris, die van jongs af aan bij ACC hoorde.

broken image

Wij zullen deze uiterst vriendelijk clubgenoot gaan missen en met respect zullen wij ons blijven herinneren de dappere manier waarop hij al zo lang zijn lot door jaren heen gedragen heeft. R.I.P. Christiaan. 

En toen moesten we gaan batten en dat ging al spoedig mis. Raza weg op de 4e bal; Hobson 10 runs en op 27 Potdar gone. Deze rate van omvallen bleef gestaag doorgaan. Met 11 man brachten we 101 runs in de boeken. Geholpen door 20 extras waarvan 5 penalty runs wegens hetraken van een gestalde helm achter het wicket. Robin Smith (16) en Fergus Wegener (24) haalden nog de dubbele cijfers. K.Amadi was met (4/17/7) de grootste kwelgeest, maar de dismissals hadden onze mannen aan zich zelf te wijten met poor shots.

Met 101 runs op het bord kun je toch nog winnen, is in het verleden vaak bewezen.! 

SPARTA kwam aanvankelijk niet echt in de problemen.Er vielen een paar wickets dankzij Mees (3/22/6) maar de Rotterdammers A.Raza(40 – 5x4 + 2x6) en M.Latif (37 – 3x6) tilden de score met een paar grote slagen ver genoeg omhoog naar de vermeende veiligheid : 98/4.

Maar toen vielen er in no time 4 wickets en werd het nog spannend ook, maar het was te laat.

De ACC-ers  konden zich na dit verlies verwijtend afvragen hoe makkelijk 2 kostbare punten waren weggeven!

SPARTA 102/8 in bijna 25 overs ! Mees (3/26/6) – Reddy (2/26/5) – Arya(2/5/2.5) – Ackerman (1/17/5)

De bal werd aangeboden door Maarten Oldenhof, waarvoor onze dank.