Return to site

 A.C.C. - PUNJAB 55 om 56/6….. 

pover batten alom ! 

[Door Observer] Over deze wedstrijd is weinig zinnigs te vertellen. ACC met 11 man voor 55 runs aan de kant. Mr. Extra met 11 runs topscorer…. Echt huilen met de pet op! Punjab’s poging om de wedstrijd te winnen werd bijna een lachertje want er werden 6 wickets verspeeld alvorens ons magere totaal werd gepasseerd. Half drie iedereen naar huis…

ACC had slecht gebat en moest een truc bedenken om de mannen van Kampioen Punjab te grazen te nemen voor minder dan 55 runs. Onmogelijk…… maar geluk bij ongeluk, vaste keeper Robin Smith is geblesseerd aan een vinger en geeft de gloves aan Fergus Wegener, die zich overigens een zeer bekwame plaatsvervanger toont. En als truc opende Smith samen met Mees de aanval.Mees had succes met een catch van de nieuwe wicketkeeper en daarnaast leek het de denktank van het team opgevallen te zijn wat het verslag vorige week meldde nl. dat Jo Reddy een lekker pittig bowlertje was met 0/14/6 tegen Sparta Ze gingen hem gebruiken en hoe. Reddy was ready en cleande in no time een paar Zulfiqars. Inmiddels vond ook de Smith show plaats met als resultaat 7 overs en 3 voor 23 als persoonlijke bowling cijfers. Reddy 2/15/3.3 en Mees 1/17/4. Hijgend lag Punjab bijna in de touwen, maar ze hadden gewonnen.

Maar verloren hadden wij dus en bij vroege thuiskomst zagen we met enig ongeloof op Match Centre hoe onze directe concurrenten resp. HCC en HBS lieten struikelen op eveneens lage totalen. HCC voor 74 aan de kant tegen Kampong, dat geloof je toch niet, overigens met alle respect voor de winnende Utrechtse ploeg.

Na 8 speeldagen zonder een regenbui (!) en met nog 2 speeldagen te gaan in fase 1 ziet de stand per 30/5 er als volgt uit:

broken image

Nog te spelen door ons: Kampong UIT op 6/6 en HCC UIT op 11/6

Na 10 wedstrijden gaan de onderste 3 uit elke poule naar de degradatie poule (= dus 6 ploegen) en de bovenste 3 van poule A en B naar de kampioenspoule (= dus 6 ploegen). De situatie in poule A geeft aan dat Sparta, ACC en Kampong duidelijke kandidaten zijn voor de degradatie poule. In Poule B zijn alleen Salland en Dosti de duidelijke kandidaten. Een van de 3 hoger geplaatste 10-punten bezitters van dit moment zal meegaan.

In fase 2 speel je in de degradatie poule (evenzeer als in de kampioenspoule) tegen de 3 tegenstanders die je eerder dit seizoen nog niet hebt gehad, zowel uit als thuis; = 6 wedstrijden.In de bovenstaande situatie per 30/5 zouden wij dus spelen tegen Excelsior, Salland en Dosti.

Een 2e niet onbelangrijk element van deze nieuw ontwikkelde methode om van 2 extra promovendi af te komen (dat heet versterkte degradatie) is dat de punten die je verzameld hebt tegen ploegen die naar de kampioenspoule verdwijnen NIET mee gaan naar fase 2……Wacht even…… diep naar adem happen……. Het is echt waar en gecheckt bij bestuurders die het bedacht hebben.!

Dit betekent nl. dat de zeer knappe overwinningen van Kampong (tegen HCC en Punjab) en Sparta (tegen HBS) en van Salland (tegen VOC) de winnaars in de eindfase niets opleveren!. Nog sterker de wedstrijden hadden net zo goed niet kunnen worden gespeeld. Pardon, maar dan had je geen rangorde kunnen bepalen.Al weken lang palaver ik met vaste bezoekers Rick, Duco, Harry en Hans 1 + 2 en nog een paar “kenners” over deze idiotie. Als uitkomst van dit alles, bear in mind: er degraderen 2 ploegen direct (nrs.11 + 12) en nr.10 speelt een best of three promotie/degradatie serie met de nr.1 van de Hoofdklasse.Wordt vervolgd na de 20/20 rondes die gespeeld worden na fase 1. (uitleg volgt).

MAANDAG as. 6 JUNI (2e Pinksterdag) staat op het programma KAMPONG – ACC 1 Een MUST, MUST, MUST – WIN wedstrijd.!!!!Immers punten gehaald bij je mede toekomstige lotgenoten in de degradatie poule tellen WEL mee. De bal wordt aangeboden door Eva Peek, waarvoor hartelijk dank.