Return to site

A STAR IS BORN…

 

Het gebeurde in Bristol op 27 juli 2022 in de 1e T20 tussen Engeland en Zuid Afrika.

Een bleke slungelachtige jonge fielder was al herhaaldelijk in beeld geweest aan de verre boundary.

Ogenschijnlijk stond hij daar maar een beetje, terwijl zijn teamgenoten links en rechts de ferm meppende Bairstow cs. uit hun handen lieten vallen of met misfields de tegenpartij aan een voor T20 enorm totaal hielpen van 234/6.

Zijn naam? Tristan Stubbs, geboren in 2000 in Zuid Afrika en meteen geregistreerd als een Dutch Passport Holder. Oh, Bondscoach, waar is je aantekenboekje ?

Wie goed had opgelet, had de jongeling meteen herkend, want vorig jaar (2021) speelde de thans 21-jarige voor Excelsior twee maal tegen ACC in de Topklasse en scoorde resp. 71 runs (thuis) en 108* (uit)! Diverse ACC’ers zouden hem dus op hun netvlies moeten hebben staan.

Observer zelf had dus niet goed opgelet en zag die avond op Sky als nr.6 batsman voor S.A. een slungelachtige jongeman het strijdperk betreden. Hij had een tikkeltje baby-face, met grote grijns onder een te grote helm scheef op het hoofd. Zo te zien 1.90 meter. Taking guard: middle and leg, vroeg ie, maar naar wat hij op het punt stond te laten zien was dat totaal overbodig.

Voor S.A. leek het Engelse totaal al onhaalbaar, maar je weet nooit. Zo begon Tristan Stubbs aan zijn debuut als T20 batsman (in 2 eerdere T20’s tegen India kwam hij niet aan bat)

De ene 6 na de andere 6 vloog tegen de Engelse bowlers van naam, de donkere avond hemel in en verdween hoog de tribunes in en zelfs een paar maal het Stadion uit in de belendende rivier.

Zijn “middle and leg” was echt overbodig want zelfs de Yorker met het meeste “kreng” gehalte werd tot 6 weg gehakt.

Het was onvoorstelbaar met welke lange reach en perfecte timing dit jongmens al grijnzend, zijn visitekaartje afgaf. Uit eindelijk werd hij in de deep gevangen van een scheef schot, echter niet nadat hij in 28 ballen 72 runs had geproduceerd waaronder 8 monsterzessen!!

Onthou die naam: Tristan Stubbs, 21 jaar, ex-Excelsior, thans S.A.1

OBSERVER