Return to site

Aadit Dhaninkal bowlt de sterren van de hemel voor ACC U11 hb

[door Jan Balk] ACC U11 hb heeft op magistrale wijze de eerste zege van het seizoen geboekt. Aadit Dhaninkal had met vijf voortreffelijke clean bowleds in Haarlem een groot aandeel in de overwinning. De uitwedstrijd kende een zeer avontuurlijk begin.

Zo was de club niet voor iedereen direct te vinden. Daarnaast was het hek van het helikopterveld, waar wij moesten spelen, gesloten. Zo zag het er even naar uitde 91-jarige toeschouwer en grootvader van Tibo Balk Ton samen met onder meer de opa en oma van Edward Thomas en het anderhalf jaar jonge zusje van Aadit Dhaninkal allemaal over het hek moesten klimmen om de Geweldige Gabbers van ACC U11 hb op de juiste wijze aan te kunnen moedigen. Maar uiteindelijk kwam het niet zo ver. Uitgerekend op de valreep werd de sleutel namelijk toch gevonden door de keyman van Rood en Wit.

Klappen

Ondertussen had Harshdeep Singh de toss gewonnen en koos hij voor eerst fielden. Aadit Dhaninkal bowlde direct de sterren van de hemel en nam alles bij elkaar vijf wickets dankzij even zoveel schitterende clean bowleds. En er gebeurde meer…

Zo hadden Harshdeep en Lakshya Somani ieder ook een schitterende clean bowled. Daarnaast had Tibo een stumping op het keurige bowlen van Oscar Trevethan.

Vervolgens mocht ACC gaan batten. Aadit en Tibo openden met enkele harde klappen. Harshdeep en Surya gaven de prima opening een uitstekend vervolg. Vervolgens waren Art Batra en Lakshya aan de beurt. Zij hadden een cruciaal partnership. De jonge Art sloeg zelfs twee vieren op rij en werd topscorer met 12 runs.

Hek

Edward en Oscar maakten het karwei prima af en gingen allebei niet uit. Het resultaat was dat wij eindigden op een totaal van 131. Dit was tevens te danken aan de negen wickets, die wij hadden genomen en in deze bijzondere vorm van jeugdcricket ook nog eens 27 runs opleverden. Rood en Wit moest met dank aan hun ene wicket genoegen nemen met 94 runs en zo was de eerste zege van het seizoen zo maar een feit!

Het bijzondere van de wedstrijd was verder dat echt iedereen inclusief alle spelers van Rood en Wit heel erg goed hadden gespeeld. Dat gebeurt natuurlijk bijna nooit in een sportwedstrijd. Komende zondag spelen we om 9.00 uur thuis tegen Kampong. En het goede nieuws is dat het hek van ACC nu al open staat. Komt allen!

Rood en Wit-ACC U11 hb: 0-2
Rood en Wit: 91/9 + 3 = 94. AaditDhaninkal: 5 wickets in drie overs.
ACC: 104/1 + 27 = 131.

Fotobijschrift:

Tibo Balk, Oscar Trevethan, Edward Thomas, AaditDhaninkal, LakshyaSomani, Surya Shryam, Art Batra, HarshdeepSingh en zijn broer gaan volledig uit hun dak na de eerste zege van het seizoen.

broken image