Return to site

ACC 1 below par…..

[door Observer] Het eerste had een pover weekend door zaterdag met de nodige invallers de T20 in Deventer tegen Salland te verliezen en zondag zonder enige vermeldenswaardige prestatie kansloos tegen VRA ten onder te gaan.

Omdat er niets van enige betekenis te melden valt van deze twee wedstrijden, kijken we maar even naar de ontwikkelingen in de Top Klasse.

De onderste 3 van de 10 ploegen hebben dit jaar niets in de melk te brokkelen. ACC (4x winst) – Sparta (2x winst) en DOSTI (zonder winst) doen niet mee aan de strijd om de bovenste 4 plekken die recht geven op deelname aan de PLAY OFF’s.

Maar de strijd tussen de overige 7 deelnemers is des te feller om straks mee te mogen doen.

Met nog 3 speelronden te gaan in Augustus zijn er voor het team dat alles weet te winnen nog 12 punten te verdienen. Tenminste als het onstabiele weer van de laatste week geen roet in het eten gooit, want een potentiële winstpartij die alsnog verregend gaat van 4 punten terug naar 1 punt en de vooruitzichten voor komend weekend zijn al niet bemoedigend.

PUNJAB (42 punten) stond lange tijd onbedreigd bovenaan op plek 1, maar verloor de laatste 2 weken onverwachts, met de 6 achtervolgers hijgend in haar nek. HCC en VCC (elk 37 pnt.), HBS (36), VOC (34), Excelsior (32), en VRA (30) kunnen op elke plek terecht komen. Veel onderlinge duels staan op de rol en er lonken 12 punten……

Wat opvalt, is dat diverse ploegen zeer afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een of twee van haar professionals. Zonder hun aanwezigheid valt de performance van eigen mensen dikwijls behoorlijk tegen en zijn scores van onder de honderd meer regelmaat dan uitzondering.

We gaan het zien, dit is de stand bij aanvang van de 16e ronde op zondag 1 Augustus:

broken image

Programma:

Zaterdag 31 juli 2021 - T20 Topklasse - ACC 1 vs Kampong 1 -> Aanvang 15:00 uur

Zondag 1 augustus 2021 - Topklasse - ACC 1 vs VCC 1 -> Aanvang 11:00 uur (wedstrijdbal aangeboden door Arthur van Leeuwen)

Beide wedstrijden worden thuis gespeeld en zijn live te volgen via Matchcenter.

Kom lekker naar het Loopveld.

Observer