Return to site

ACC 1 maakt zich op voor Topklasse T20 Finale Dag 2022

[door Jan Balk] Nog drie nachtjes slapen en dan is het zo ver. ACC 1 mag na de schitterende zege op HBS in de kwartfinale komende zaterdag op het fraaie veld van Excelsior in Schiedam zo maar mee doen aan de Topklasse T20 Finale Dag 2022. De grote vraag is natuurlijk of de geschiedenis zich gaat herhalen.

ACC 1 slaagde er in het verleden immers al meerdere malen in om het prestigieuze toernooi op zijn naam te schrijven. Destijds was het vooral te danken aan de familie Zulfiqar. Tegenwoordig draait het onder meer om geweldige toppers zoals captain Anis Raza, bowler Mees van Vliet en onze Zuidafrikaanse toppers Thomas Hobson en wicketkeeper Robin Smith.

In de eerste halve finale neemt ACC het om 10.00 uur op tegen VOC. Later staat HCC in de andere halve finale tegenover thuisclub Excelsior en om 17.00 uur volgt dan de finale. Excelsior gaat er zonder enige twijfel een groot feest van maken. Het traditionele en door voormalig international Erik Gouka bemande buitenbarretje zal niet ontbreken en het belooft dan ook een uiterst gezellige dag te worden. Zorg er dus voor dat je er bij bent en moedig onze helden aan!

Programma

Zaterdag 30 juli

10.00 uur: ACC – VOC Umpires: Martin Hancock & Pim van Liemt, 3e umpire: Adriaan vd Dries

13.30 uur: HCC – Excelsior’20 Umpires: Ashraf Din & Maulik Prabhudesai, 3e umpire: Nitin Bahti

17.00 uur: Finale Nitin Bathi & Adriaan vd Dries, 3e umpire: Maulik Prabhudesai

Match Referee bij alle wedstrijden is Chris Pickett.

Direct na de Finale zal de prijsuitreiking plaatsvinden voor het terras.

Naast de beker voor de winnaar van de Topklasse T20 zijn er prijzen voor de Man Of The Match in de 2 halve finales (€100) en de finale (€250).

broken image

ACC won de T20 Finaledag in 2016 op VRA. Foto: ACC archief