Return to site

ACC 1 pleegt goed verzet, maar verliest toch van PUNJAB

(door Observer) Lijst aanvoerder PUNJAB won de toss en verkoos te batten want met een kwartet Zulfiqars, Myburgh en Usman in de gelederen beschik je in ruime mate over slagkracht,

Maar onze bowlers hielden zich redelijk staande. Myburgh (42) kon in bedwang gehouden worden even als de eerste twee Zulfi’s : Rehmat (13) en Asad (20) Zelfs tot de 45e over was het totaal nog maar 155/5 op een overigens traag lopend outfield.

Maar op dit punt was het met name Usman die met 48 knalharde runs (3x6 + 2x4) het totaal deed oplopen tot 214/5 daarbij S.Zulfiqar (was het Saqib of Sikande??) met 53 not out latend.

Kothari was met 3/18/10 wederom ons meest succesvolle bowler, terwijl Raza(1/31/10) en Z.Master (1/22/5) een iets bescheidenere rol speelden. 

Aan bat deed ACC het knap, met vooral een hoopvolle stand in de middenmoot van 59 runs tussen A.Raza (44) en A.Kumar(25). Daarvoor hadden Potdar (37), K.Hosur (12), A.Zaidi (26) en Chr.Knoll (15) allen hun steentje bijgedragen. Vooral Potdar en Zaidi met resp. 80 en 63 ballen gingen zeer voorzichtig te werk hetgeen voor een goede basis zorgde. Uiteindelijk kwam in de 49e over het einde op 184 ao en 30 runs tekort. 

PUNJAB is duidelijk deze competitie het sterkste team gebleken met aan het einde van de regulaire competitie 9 punten voorsprong op nr.2 VCC (let wel het is een 4 punten telling). 

Er gebeurden opmerkelijke dingen deze laatste competitie dag met als meest in het oog springend de na 16 overs gestaakte wedstrijd tussen HCC en VOC.  Iemand van VOC had onaardige dingen gezegd tegen iemand van HCC met als gevolg dat de Hagenees zo upset was dat hij niet verder wilde spelen en het HCC team zich vervolgens solidair verklaarde en opstapte…….

Een en ander heeft grote gevolgen voor het bepalen van de eindstand waarbij het gaat om de bezetting van plaats 3 en 4 die in aanmerking komen voor de play-offs die voor as. zondag gepland staan. De run-rate voor die plaats bepaling speelt ook nog een rol, maar eerst zal de Tucht Commissie van de KNCB zich moeten uitspreken over de schuldvraag van de gestaakte wedstrijd en de eventuele sancties daar mee verbonden. Zo’n uitspraak van de Tucht Commissie kost meestal tijd (hoor en wederhoor en eventueel beroep……) en er is geen tijd…… Wordt vervolgd.!

Wat ook opmerkelijk was dat DOSTI na ca. 30 wedstrijden eindelijk weer eens won en wat niemand wilde, overkwam nummer voorlaatst van de ranglijst Sparta. Er is dit jaar geen degradatie van uit de Top Klasse, maar er is wel promotie van uit de Hoofdklasse van 2 teams naar de Top Klasse. 

Komend weekend wordt in de Hoofdklasse de 9een laatste ronde gespeeld (er was daar slechts een halve competitie vanaf 1 juli) en op dit moment staan Salland en Kampong er het beste voor om in aanmerking te komen van de twee promotie plaatsen. En volgend jaar staat er onder normale omstandigheden versterkte degradatie gepland om de Top Klasse weer naar 10 teams terug te brengen. Maar zoals we hebben geleerd er kan ondertussen van alles en nog wat gebeuren…….. 

Programma : zaterdag 21 augustus  T20  -  HBS  -  ACC  aanvang 15.00 uur.  De bal wordt aangeboden door Mirjam de Bruin

broken image