Return to site

ACC 1 schiet zichzelf opnieuw in eigen voet en verliest van Salland door 36 wides cadeau te doen!

Hoe graag had uw scribent niet geschreven dat ACC door een overwinning op Salland zich op eigen kracht had veilig gesteld voor nog een jaar Topklasse. Die overwinning kwam er op het nippertje niet (ACC 175ao – Salland 179/9) en toch is ACC veilig en voor 2023 verzekerd van deelname aan de Topklasse.

Veilig op een gedeelde 3e plaats, in punten gelijk met Sparta. Allebei 8 punten, maar ACC speelde 2 wedstrijden minder dan Sparta en behaalde zodoende een beter punt/wedstrijd gemiddelde. Wij krijgen hierdoor plek 3 en Sparta plek 4, waarvan het lot is om in een eenmalige promotie/degradatie wedstrijd te spelen tegen de kampioen van de Hoofdklasse play off (op 10/9). Kampong en DOSTI degraderen.

Het pure feit dat wij 2 verregende wedstrijden niet hebben overgespeeld (zoals bepaald) doet ons het vege lijf redden. Ok, we hadden een of twee van die wedstrijden nog kunnen winnen, maar in dat bedrijf bleken we niet zo sterk te zijn zoals ook weer vandaag bleek.

In Deventer gingen wij na gewonnen toss vrolijk batten. Bij afwezigheid van Knoll, McInerney en de belangrijke finalewedstrijd van het 2 e in Utrecht, hadden wij 2 promising youngsters van 15 en 13 jaar meegenomen tw. Marc Wolfe en Tibo Balk.

Shreyas Potdar (26) en Fergus Wegener (22) waren in feite de openers want onze belangrijkste pionnen Smith en Hobson kwamen in gezamenlijke bijdrage niet tot dubbele cijfers. Na 61/2 waren wij op 87 liefst 6 man kwijt… maar captain Raza hield stand en ontving van de jonge debutant Marc Wolfe (14 runs van 19 ballen) uitstekende steun. Maar op 125/8 leek de innings opnieuw dood te bloeden. Maar nu diende zich in Devanshu Arya (17 van 32) een nieuwe stunt-steun aan die met behulp van de nog steeds aanwezige Annis Raza (60 van 85) een stand van net geen 50 runs voor het 9e wicket wist op te zetten. In een ultieme poging om in de laatste over nog een extra run binnen te harken, gingen beiden op resp. de 4e en de 5e bal van de 50e over run out.

Het opgebouwde totaal van 175 runs was alsnog alleszins redelijk en verdedigbaar. Maar hoe verdedig je zo’n totaal? Het antwoord kan divers zijn, maar een ding is zeker, het gaat je niet lukken door 36 wides te produceren (incl. een aantal boundaries) en daarbij dus 20 % van het reeds beperkte totaal weg te geven. Gewoon cadeau voor Salland… U hoeft er zelf niets voor te doen!

Het elftal is jong en onervaren, maar als de bowlers dan niet hun line and length kunnen vinden en hun losse ballen zo over of naast de keeper de boundary over vliegen, zou je misschien nog zelfs een long stop kunnen overwegen, want vrije weggeef runs kun je je niet veroorloven.

Het werd nog spannend want we pakten 9 wickets en er gloorde hoop, maar nr.11 scoorde zomaar 3x4 en dat was met de extras net iets te veel.

Bowling: A.Kumar 2/30/10 – M.v.Vliet 3/40/8 – D.Arya 3/34/10 – J.Reddy 1/25/6 en een run-out werd bewerkstelligd door het koppel Reddy/Wolfe.

Het seizoen zit er voor ACC 1 op. Voorjaar 2023 gaan we ijs en weder dienende opnieuw aan de slag in de Topklasse. In de winter allemaal veel oefenen in de kooi en daarbuiten nu de seizoenen steeds langer vriendelijk blijven voor buiten cricket.

Klik hier voor meer cijfers.

Klik hier voor de eindstand

OBSERVER