Return to site

ACC 1 weer onderuit tegen Quick Hg

[door Ernst-Pieter Knüpfer]     Het is ons eerste elftal niet gelukt om de eerste wedstrijd van de play-offs, uit tegen Quick in Den Haag, in winst om te zetten. Hoewel het team van Captain Usman Malik niet meer meedingt om een finale plaats waren we erop gebrand om een goede performance neer te zetten.

Na gewonnen toss viel het niet mee om tot scoren te komen. Dit was niet alleen te wijten aan het traag lopende veld van Quick, maar zeker ook de verdienste van de bowlers van Quick, die met gemak de juiste lijn en lengte wisten te vinden. Dit resulteerde in een score van 48 voor 3 na 23 overs.

Dat de score toch nog werd uitgebouwd naar een meer dan aanzienlijk totaal van 211 voor 4 was te danken aan het gedegen batten van Asad Zulfiqar, die als batsman nr. 1 zijn bat door de innings droeg en met 90 runs not out bleef. Well batted Asad !!

Asad deelde een partnership van 111 runs met onze Zuid-Afrikaanse pro JP de Villiers (68) voor het vierde wicket. Het was een lust voor het oog deze twee te zien batten. Na het vertrek van JP deelde onze andere pro, Mangaliso Mosehle (22) nog een paar rake klappen uit. Het totaal kreeg hiermee een mooi aanzien.

Even dachten we Quick hiermee een tik te hebben uitgedeeld, echter Quick gaf al gauw blijk wat hun bedoelingen waren. Na een rustige eerste 4 overs barstte het geweld los. Het openings-duo Baresi-Van Gigh liet geen spaan heel van onze bowlers en wisten met groot gemak veelvuldig de boundary te vinden.

Het eerste wicket viel dan ook pas in de 14e over toen de inmiddels aangezette Ahmed Zulfiqar Baresi (38) aan de boundary gevangen kreeg. Het totaal was toen al opgelopen tot 98. Captain Tim Gruijters nam moeiteloos het stokje over en al gauw bleek dat de 211 runs niet voldoende zou zijn.

We namen nog wel de wickets van Van Gigh (74), Gruijters (47) en Mol (25), maar toen was al het kwaad reeds geschied.

Volgende week zondag 14 augustus staat de thuiswedstrijd tegen Dosti op het programma. Dit zal tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zijn.

Van de redactie: Op de foto's van de hand van EP, nu ook teamfotograaf, van boven naar onder: Asad, onze man van 90 no, JP, onze man van 68, Mangi, onze man van 22, inclusief een paar zesjes, en weer een fraaie close-up van Asad Zulfiqar.

broken image
broken image
broken image
broken image