Return to site

ACC 1 wint ook de inhaalwedstrijd tegen HBS!

Na de winst op VRA van gisteren, wachtte nu de replay van de allereerste wedstrijd tegen HBS die verregende. HBS won de toss en liet ons eerst batten, waarschijnlijk met ons moeizame optreden tegen VRA in gedachten.

Maar ook wij hadden van dat optreden geleerd en waren vast besloten niet vroegtijdig in de problemen te komen door snel wickets te verliezen.

Ahmed en Potdar openden. In de 7e over toch een vroeg wicket (Ahmed).

Stand 8/1. Vervolgens sloten Potdar en Hobson toch zeer bekwaam de deur.

Geen wickets verliezen. Het werkte. Resultaat: 12/1 in 11 overs… runrate ?

Wat moet je met zo een runrate? Moed houden en stug doorgaan. Dat deden ze ook en de runs kwamen bijna van zelf; slowly but surely.

De break kwam tussen deze twee op 71 na 25 overs gebruikt te hebben, toen Hobson ( 26 van 44 ballen) gevangen werd.

Potdar (50) speelde wederom een uitstekende innings en bereikte zijn 2e halve century van dit seizoen. Maar op 100/3 moest hij capituleren.

Heino (28) werd vervolgens op 122 (na 33 overs) als 4e wicket teruggewezen met een LBW veroordeling die op zijn minst sterke vraagtekens opriep.

Anis Raza werd vervolgens de kwelgeest voor de HBS-ers want hij hield stand en scoorde. Werd daarbij geholpen met nuttige bijdragen van Manis Hans (16) en Aryan Kumar (18). Beiden gingen run out door uitstekend fielden van de 14 jarige Boendermaker.

Raza (44*) finishte de innings met Zaidi (8*) en ACC kwam tot 203/6 in 50 overs.

Dit totaal werd gezien als zeer behoorlijk op dit grote veld dat zeer traag liep.

Run rate uiteindelijk toch 4 per over.

Wij produceerden slechts 8 vieren en dat zegt genoeg over de grashoogte die nog steeds bedenkelijk is.

In de achtervolging komt HBS nooit goed op stoom, mede door uitstekend bowlen van oa. Kumar, Reddy en de jonge Zinesh Master. De laatste forceert een hele belangrijke doorbraak door in een over de wickets van Pote (achter de benen, clean bowled) en Ahmed te nemen. 40/3. Kumar doet niet veel onder voor hem en krijgt Barresi voor 1 run op zijn 3e bal gevangen door onze keeper.

50/6 en de race lijkt gelopen, maar de gevaarlijke Walburgh staat er nog steeds met zijn Zuid Afrikaanse landgenoot Adendorff .

Er wordt voorzichtig gescored en met 40 runs er bij komt de 100 (halverwege) in zicht. Een nieuwe bowling change van de bezige captain Heino, brengt een

sensationele verandering. Jo Reddy pakt met zijn eerste bal het wicket van Walburgh (33 van 46) door hem clean te bowlen. Verrassend na zo sterk te hebben staan batten. 98/7.

Een snel einde lijkt in zicht, maar Adendorff(47*) en drie staartwickets spartelen nog wat tegen, totdat op 167 na 47overs het definitief afgelopen is.

ACC wint haar 3e partij en heeft 6 punten uit 5 wedstrijden, met nog 4 te gaan.

En wel: VCC (th) – HCC (uit) – Salland (th) – Excelsior (uit)

Bowlingcijfers: Kumar 4/39/8 – Master 3/20/5 – Reddy 1/23/8 – Hans 1/28/10 en Raza 1/7/1

De jonge Master moest met een kuitblessure het veld verlaten en werd vervangen met als substitute ons nieuwe lid de Nieuw Zeelander Zac Konlechner uit het 2e.

Top bowler van zaterdag, Arya, was om zakelijke redenen niet beschikbaar en werd vervangen door de enthousiaste 15 jarige Marc Wolfe.

In tegenstelling tot eerdere berichten bleek het meespelen van Bassie nep-nieuws te zijn.

Inmiddels is de competitie door de dubbele overwinning van ACC aardig opgeschud en zijn de diverse tegenstanders en commentatoren er achter dat ACC niet zo zwak is als aanvankelijk toegedicht.

Het team onder sterke leiding van captain Heino Kuhn, vecht voor elke kans, hoe moeilijk de situatie ook is. De spirit is hoog en er liggen nog enkele potentiële winstpartijen in het verschiet.

Klik hier voor de cijfers.

Stand: ieder heeft 5 wedstrijden gespeeld.

VCC + Sparta 8 punten

VOC – VRA – Punjab – ACC 6 “

HCC – Salland 4 “

Excelsior 2 “

HBS 0 “

Programma

Donderdag 18/5 - ACC - VCC bal aangeboden door de fam. van Vliet

Zaterdag 20/5 - HCC - ACC

OBSERVER

broken image

Foto: Lotte Heerkens.