Return to site

ACC 1 wint overtuigend bij Hermes DVS

[door Ernst Pieter Knüpfer]     Na een drietal nederlagen op rij, waar wij vooral battend tekort schoten, volgde afgelopen zondag een klinkende overwinning op Hermes DVS. Onder toeziend oog van Pieter van Vliet, die de moeite had genomen (met openbaar vervoer) naar Schiedam af te reizen, kwamen we tot een fraaie score van 251 voor 7.

Een solide opening van 61 runs door Asad (64, 2x6) en Rehmat Zulfiqar (26) ging hieraan vooraf en bood de mogelijkheid de score via prima partnerships van Usman Malik (34), Sikander Zulfiqar (32 in 15 ballen: 2x6 en 3x4) en JP de Villiers (43 not out, 3x6) verder uit te bouwen. Daarnaast bood Hermes ons 30 extra’s, die in dank werden aanvaard.

Met wickets in handen kon er de laatste 10 overs aanvallend gebat worden, hetgeen ons 97 runs opleverde. Ook het runnen van onze jeugdige spelers was een lust voor het oog.

Na de voortreffelijke lunch wisten we dat het gevaar bij Hermes dit seizoen van het duo Myburgh/Statham zou komen. Nadat JP met zijn eerste bal Harro Seelaar wist te verschalken, stond het duo al snel samen in het midden. Na tien 10 overs was de score opgelopen naar 49 voor 1, waarvan Myburgh het merendeel voor zijn rekening nam.

Echter met het aanzetten van Zulfi en Rehmat werd het een stuk lastiger voor Myburg en kwam hij nauwelijks nog tot scoren. Kort na de drinks werd hij dan ook verschalkt en een over later geschiedde hetzelfde met Statham. Hierna konden de Schiedammers geen vuist meer maken en liep de benodigde runrate steeds verder op.

Dit was mede te danken aan het goede bowlen van Jim Dukker die 7 overs unchanged bowlde en dat zeer verdienstelijk deed. Tot slot mocht de jeugdige Beau te Boekhorst de laatste twee wickets voor zich opeisen. Volgende week kan hij zijn hattrick voltooien.

Al met al een mooie teamprestatie resulterend in een dik verdiende overwinning.

Volgende wedstrijd is zondag 3 juli, thuis tegen VOC. U bent van harte welkom.

Stand Topklassa na zondag 26 juni

broken image

ACC's topscorer tegen Schiedam Asad Zulfiqar. Met dank aan Sander Tholen van CricketEurope.

broken image

Einde innings ACC met JP (43 not out, 3x6) en Raza (3 not out).

broken image