Return to site

ACC 2 wordt vermoord bij de Bosjes van Pex

[door Jan Balk]     HBS staat voor Houdt Braef Stant. Maar afgelopen zondag was het tweede team van deze Haagse vereniging alles behalve braaf. Als gevolg daarvan werd ACC 2 door de Hagenaars vermoord bij de Bosjes van Pex.

HBS heet je met een groot bord nog warm welkom bij binnenkomst op het sportpark in de buurt van die mysterieuze Bosjes van Pex. Het lijken stuk voor stuk aardige jongens. Maar het zijn absolute killers. Niets meer en vooral niets minder…

Lichtpuntje

ACC 2 mocht eerst gaan batten en kwam niet verder dan 119 runs. De Haagse reserves hadden geen enkel probleem om dit totaal te passeren voor het verlies van slechts twee wickets. Binnen zestien overs was de onthutsende nederlaag een feit en was ACC 2 vermoord. De alle kanten op zwaaiende bowler Sjoerd Weurman was met 4/13/7.5 zonder twijfel de grootste killer aan Haagse zijde.

Maar over de doden niets dan goeds. En dus was er toch nog dat ene lichtpuntje. De binnenkort naar Zuid-Afrika terugkerende Heinrich Rix pakte tijdens zijn laatste wedstrijd voor ACC 2 namelijk een ongelooflijk mooie vang. De hele wereld heeft deze vang live kunnen bekijken via de webcam van HBS. Het zal je maar gebeuren…

Achteloos

De achttienjarige Rixy vertelde ook nog eens dat hij voor vertrek naar huis een trip ging maken door Italië. Hij bezoekt onder meer Venetië, Rome, Florence en Pisa. Achteloos voegde hij er aan toe dat hij deze nu al super romantische trip samen met drie vrouwen uit Zuid-Afrika gaat maken. Wat een wereldgozer.

Ondertussen was het beste nieuws van de dag dat Niels Wisse van HBS 2 vertelde dat ze bij HBS nog altijd minstens drie keer per week naar de Westwood gaan. Net als dertig jaar geleden. Sommige dingen veranderen nooit. Wat een wereldtent. De ouderWetswood.

Verhaal

En dan liep er ook nog eens een echte Sillevis rond op HBS. Zonder te gooien scoorde Roos uitermate netjes voor HBS 2. Haar moeder, de vrouw van de onvolprezen HCC’er Jaco, kwam ik een paar jaar geleden nog pardoes tegen in een wegrestaurant vlak voor een of andere tunnel in Oostenrijk. Wat een verhaal!

Maar goed, ondertussen zitten wij dus met de ene teleurstelling na de andere. Na de onthutsende nederlaag tegen VRA 2 met drie runs waren we nu vermoord bij de Bosjes van Pex. Maar cricket is dealing with disappointments. Only if you can deal with dissappointments, you can taste the sweet of… beer. Want bier is er natuurlijk altijd.

Gezellig

Na een enerverende derde innings bij HBS was het later dan ook uiteindelijk dankzij het 95-jarige feestje van ACC toch nog aangenaam toeven op Het Loopveld. Alle teams van ACC hadden verloren, maar zelden is het zo gezellig geweest. Cricket is absoluut een wereldsport en ACC is natuurlijk de mooiste club die er bestaat. As long as you can deal with disappointments…

Zondag 17 juli 2016:

HBS 2-ACC 2 2-0 ACC 119. A. Alim 32, J. Balk 24. M. Ahmad 2/21/8, S. Weurman 4/13/7.5. HBS 120/2. J. Rasu 75*, A. Hussain 24*.

broken image