Return to site

ACC'er Shirase Rasool scoort 163 voor Dutch Lions U15

broken image

[door Asad Zulfiqar] Op donderdag 6 juli speelden de U15 Dutch Lions op VRA een 50-over wedstrijd tegen een Australische U15 team uit Perth. Het DL U15 team wordt gecaptained door Shirase (foto) en die besloot na het winnen van de toss eerst te gaan batten. Shirase batte op 3 en kwam op de crease in de 5e over na het vallen van de eerste wicket. In de 41ste over ging ie uit caught na het maken van 163 runs, waaronder een tiental zessen!

Bij de DL U15 wedstrijd tegen de Australiërs raakten maar liefst vijf ballen zoek tijdens de batting innings van Shirase. Gelukkig hadden de Australiërs een extra doos met ballen mee!

Echt als een verrassing komt Shirase's knock niet want hij is recent in goede batting vorm. Twee dagen eerder had ie nog 51 runs gemaakt op de Gary Kirsten Academy (op VRA), tijdens een U17 40-over wedstrijd. En tijdens de laatste twee U17 league wedstrijden had ie nog 66 (tegen VRA U17) en 64no (tegen R&W U17) gemaakt. Op de Gary Kirsten Academy was vanuit ACC trouwens ook Jim Dukker uitgenodigd, en Jim scoorde in de 40-over wedstrijd 27 waardevolle runs en pakte ook nog eens een paar wickets.

Uiteindelijk maakte het DL U15 team 360-7 na 50 overs. In het DL U15 team speelden ook nog twee andere ACC'ers mee: Aryan Kumar (maakte 21 mooie runs) en Jamieson Mulready (was goed aan het keepen). De Australiërs verloren regelmatig wickets dus van het chasen kwam niet veel terecht. Bij de 40ste over waren die dan ook uitgebowled voor 150 runs en mochten ze zich klaarmaken voor de barbecue.

Volgende week speelt het DL U15 team een viertal wedstrijden tegen Queens College Taunton (Engeland). De volgende ACC'ers zijn dan geselecteerd: Shirase (C), Jamieson (WK), Aryan & Ammar. Good luck boys!