Return to site

ACC gooit zekere winstkansen tegen VOC te grabbel…

Het had zo mooi kunnen zijn, want bij een overwinning op VOC zou ACC zich op eigen kracht hebben veilig gespeeld. Nu gebeurde dat evengoed door de resultaten van de concurrentie, maar alle ingrediënten voor winst lagen voor het oprapen na de schitterende opening performance van Smith en Knoll.

Onze twee openers begonnen waanzinnig goed met een reeks overs die gemiddeld 9 runs per over opleverde en 100 voor 0 op het scoringbord lieten zien.! Eerst op 111 (Nelson) viel het eerste wicket en op 134 het 2e. Smith (57) en Knoll (69) hadden een schitterend platform neergezet waarop minimaal naar 250-plus voort gebouwd zou kunnen worden…

De opvolgers faalden helaas dusdanig, dat deze fraaie opening stand in no time via 143/3 veranderde in 152/6! Vervolgens was het aan Wegener (35) en Kumar (32) te danken dat wij op 226 all out uitkwamen.

Dan moest het in onze fieldingsessie maar worden afgemaakt. 61/4 gaf goede hoop en ook 110/5 ging nog naar wens, maar het veldwerk was onder de maat (hitte??). In de slips waren al twee normale vangkansen ter aarde gegaan. De bowlers werden niet geholpen, maar waren zelf ook niet erg zuiver. Line en length waren ver te zoeken. Het regende full tosses en vervolgens zessen.

Vooral Tim de Kok (44) en Jelte Schoonheim (59*) deden bijna juichend hun voordeel met al dat lekkers en zeiden “dank je wel” toen zelfs een pis-boogje, aangeboden aan square leg, op de grond bleek te liggen… Vijf, zes vangen gemist…

Uiteindelijk passeerde VOC (overigens zonder O’Dowd, Seelaar en met geblesseerde Edwards!) ons totaal in de 44e over voor 8 wickets. Doodzonde en teleurstellend na de vroege galoppade van onze openers in de ochtenduren.

Wicketkeeper Robin Smith was de enige in het veld die meer dan voldoende werk leverde met 3 vangen en een stumping. Vooral de achterwaartse vang van ca. 20 meter op de Kok was spectaculair!

De uitslagen van dit weekend hebben als resultaat gegeven dat Kampong, Dosti en Sparta elk 4 punten hebben. Er zijn nog twee speelronden te gaan. Mocht een van deze 3 teams 2x winnen en ook op 8 punten komen en ACC zou op 8 punten blijven staan, dan is het wedstrijd gemiddelde van ACC door de 2 eerder verregende wedstrijden altijd beter en geeft een hogere klassificatie.

Maar zover mag ACC het niet eens laten komen en is het aan zich zelf verplicht revanche te nemen voor de gemiste kans tegen VOC. Zaterdag 20/8 komt DOSTI naar het LOOPVELD.
Kom op mannen, laat ons juichen!!

OBSERVER

Klik hier voor meer cijfers.

Stand per 15/8

VOC 8 - 12

Salland 8 - 12

ACC 6 - 8

Kampong 7 - 4

DOSTI 7 - 4

SPARTA 8 - 4

Resterend programma

Zat. 20/8 ACC - Dosti

Sparta - VOC

Kampong – Salland

Zon. 28/8 Salland - ACC

VOC - Kampong

Sparta - Dosti