Return to site

ACC laat winst tegen PUNJAB liggen…….

Catches win Matches

[Door Observer] In een enerverende partij cricket tussen Punjab en ACC in de Kampioenspoule vergaten de ACC-ers de lonkende winst te verzilveren en verliezen met 6 runs. In de 2e wedstrijd uit fase 2 stond bijna alles in het teken van het aangekondigde verslechterende weerbeeld van deze zomer.
Het zou herfstachtig met regen worden, iets waar de Aussies in Manchester naar snakten teneinde een draw binnen te slepen.
Op het Loopveld rekenden de geleerden rond 5 uur in de middag uit waar de D/L zou liggen als de regen bij 35 overs zou komen……
Dat kwam er nooit van, want de regen bleef weg!

De ochtend gebeurtenissen waren nog van geheel andere orde. ACC won de toss en lieten Zulfiqar cs. eerst batten, maar deze kwamen niet makkelijk op stoom. Na 5.1 overs toonde het scoringbord: 2 runs en 2 wickets down.
Na 10 overs 27/3 waaronder een wereldvang van Annis Raza laag bij de grond.
2 Zulfi’s waren geëlimineerd, maar dan blijven er nog altijd 2 over! Saqib, (onder het totaal van 30 in de slips gemist) en Sikander begonnen onder moeilijke omstandigheden aan het herstel, nadat de lunch tijdens een regen interval inmiddels was genomen. Wedstrijd ingekort tot 47 overs.
De 100 kwam op het bord. Er was een stump kans en een run-out kans, maar de jury op square-leg bleef op ca. 40 meter eerder in de bosjes dan op het veld staan. De Zulfi’s batten voortreffelijk en brachten in de 33e over het 100 runs partnership tot stand. Op 187/3 in 40 overs tikte Saqib zijn century aan.
Er leek geen einde aan het batting geweld te komen en het veld het kakte ietwat in.

Tot dat op de laatste bal van de 42e over Sikander (op 50 gemist!) voor 76 runs van een skyer wel werd gevangen. Nu ging het op eens hard, want op de 1e bal van 43e over pakte Hobson het wicket van Saqib (115) en op de 2e bal batsman nr.6. Tien runs later zat de Punjab stand aan de kant voor 227 ao.

Bowling : Hobson 5/21/10 !! - W.Ahmed 2/44/9. – Reddy 1/23/8

De ACC innings liep aardig paralel met die van de Punjab innings. Op 24 waren Kumar en Potdar (16) vertrokken en Ahmed (16) ging op 62 ongelukkig run out aan het dooie wicket door een getoucheerde harde drive van Hobson die in het wicket uit een spatte. Heino kwam te hulp. Ondersteunde Thomas die het meeste aanvullende werk deed en met gemak de ene na de andere 6 richting cow corner pullde.
Op 160 viel Heino (33 van 40) als 4e wicket op een zogenaamde vang achter het wicket, waar hij totaal geen vrede mee had, maar geen andere optie had dan te vertrekken.

Er zouden nog een aantal momenten volgen waarop een video review met succes zou kunnen worden aangevraagd met behoud van de review en gekruiste “mea culpa” armen……

De wickets bleven nu vallen, mede door eigen verkeerde keuzes (run out), maar vooral door fout genomen runs waarbij de strike niet bij de leading batsman Hobson terecht kwam, met als gevolg wicket verlies van de mindere batter.

Zelfs toen er nog een handvol runs nodig waren voor de winst ging dit onderdeel fout en bleef Thomas Hobson met een prachtige 130 not out (8x4 + 7x6) teleurgesteld alleen achter……

Match teleurstellend verloren, maar cricket zonder fouten bestaat niet en kost je soms de kop.

Hobson was met 5/21 en 130* zonder meer aan onze kant Man of the Match