Return to site

ACC ontvangt Koninklijke erepenning ter ere van 100-jarig bestaan 

[Door OBSERVER] Tijdens de wisseling van innings bij de ‘50 not out’- wedstrijd van Team Jan Balk en Team Benno Honsdrecht kreeg de club bezoek van een delegatie van de Gemeente Amsterdam. Het bezoek was aangekondigd bij onze Secretaris Ernst- Pieter Knüpfer die in nauwe samenwerking met Marie-Louise Janssen het voor bereidend werk had verricht voor deze onderscheiding. Uiteraard was de club onderhevig aan een voorafgaande screening.

Volgens de beschrijving staat de Koninklijke Erepenning symbool voor het respect en waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger, in dit geval de Amsterdamsche Cricket Club. Een Koninklijke Erepenning kan alleen uitgereikt worden tijdens de viering van een 50-jarig jubileum of een volgend meervoud van 25 jaar, dus thans 100 jaar (= 1921 met Corona uitstel).

Indien gewenst kan bij de naam van de ontvangende vereniging de volgende tekst worden gevoerd:

“onderscheiden met de Koninklijke Erepenning”

De onderscheiding bestaat uit een prachtige zilveren penning, middenlijn 50 mm, aan een beweegbare kroon, in cassette en voorzien van een diploma.
Aldus een aantal technische gegevens.

broken image

De voorzitter van het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Zuid, de heer Bart Vink, sprak de verzamelde clubmakkers in het clubhuis toe en schetste de achtergrond van de club, de huidige ontwikkelingen en behaalde resultaten. Aan het slot van zijn betoog mocht Ere Voorzitter Max de Bruin Sr. – geflankeerd door jeugdspelers Tibo Balk (O15) en Palash Shah (O11) – de onderscheiding officieel in ontvangst nemen.

broken image

In zijn dankwoord blikte Max kort terug op de langdurige samenwerking met de Gemeente Amsterdam en in het bijzonder het Stadsdeel Zuid waaronder wij vallen.
Vooral de vele uren besprekingen en onderhandelingen bij de diverse verhuizingen en clubhuis bouwerij passeerden de revue. Wij zijn een tevreden Sportpark bewoner…… behalve…”of misschien het gras een centimeter korter kan worden gemaaid!”

broken image

Het geheel was een intermezzo om trots op te zijn, helemaal als Amsterdamsche Cricket Club, het goudhaantje uit 1921, met een Zilveren Koninklijke Erepenning!

OBSERVER

Zie ook hier het stuk in het Amsterdams dagblad