Return to site

ACC U15 wint spannendste cricketwedstrijd ooit van HBS

Natuurlijk, ik weet ook wel dat Alfred Hitchcock, in zijn tijd, onwaarschijnlijk spannende films heeft gemaakt. Maar geen enkel werk van de Britse master of suspence kwam qua spanning ook maar in de buurt van de onvervalste thriller tussen ACC U15 en HBS 2 op Het Loopveld in Amstelveen. Wat een wedstrijd!

Nog voor 09.00 uur ’s ochtends liep de spanning al onwaarschijnlijk hoog op. ACC bleek namelijk door een zieke minstens één speler te weinig te hebben tegen de acht toppers van HBS 2. Maar op de valreep was er onverwacht toch nog een extra speler van het op het eerste veld spelende ACC U13 bereid om op veld 2 voor ACC U15 te spelen. Net zoals het sinds vorige week ook al voor ACC U15 elfjarige supertalent Rakesh Sripatnala. Hulde voor Ayaansh!

Draaien

De toss was ook al zo spannend. Dat muntje bleef maar draaien in de lucht. En tijdens deze bijzondere vlucht kon het zonder enige twijfel alle kanten op gaan. Werd het nou kop of munt? Niemand wist het met zekerheid te zeggen. Hoe dan ook, ACC won de toss en koos pardoes voor eerst batten.

Tibo en Lonne Balk begonnen prima aan bat en maakten samen 28 runs. Vervolgens speelde Tharun Moorty (56) de sterren van de hemel. Hij speelde zich rustig in en sloeg vervolgens de ene na de andere bal het veld uit. Extra bijzonder op het einde van de innings was zonder enige twijfel de 13 not out van Anshika Dixit. Zij was er mede verantwoordelijk voor dat ACC 49 runs voor het laatste wicket maakte. Zoiets verzin je niet. Het was dan ook echt waar.

Toetsweek

HBS 2 bowlde zeker niet onaardig en het fielden van de Hagenezen was ook nog eens fantastisch verzorgd. Dit bleek onder meer door prachtige vangen van Bram Kuper, Lize Vermeire (2) en Lotte Schmidt. Daarnaast viel bowler Teun Winkel op. Hij was namelijk tijdens het bowlen nog aan het leren voor zijn toetstweek. Terwijl tal van jeugdleden tijdens deze zware schooltijden niet beschikbaar zijn om te kunnen cricketen omdat ze moeten leren, sprak Teun tijdens zijn running up nog over biologie en mineralen. Het leverde hem twee schitterende wickets op.

HBS moest er alles bij elkaar 174 maken om te winnen. En, u voelt het al aan natuurlijk, het werd onwaarschijnlijk spannend. Dit was onder meer te danken aan Lotte, die als openingsbatswoman 31 runs maakte voordat ze op het bowlen van Lonne schitterend gevangen werd door Edward Thomas. Floor van Vuuren (27) stond ook al zo goed te batten totdat Anshika haar paleis omver bowlde.

Uiteindelijk had HBS 2 nog zo’n elf runs nodig met zo’n acht ballen te gaan en ongeveer één wicket in handen. Spannender kon eigenlijk niet. Zelfs de langs de kant zittende vader van wicketkeeper Liz, Marco Verzijl, had zonder enige twijfel in zijn hele leven nog nooit zo een spannende sportwedstrijd meegemaakt als ACC U15-HBS 2. En dan te bedenken dat Marco jaren lang zowel in het eerste voetbalelftal als het eerste cricketelftal heeft gespeeld en toch heel wat spannende sportwedstrijden voorbij heeft zien komen. Kan je nagaan!

Dubbeltje

Niemand minder dan Edward nam uiteindelijk het allerlaatste wicket dankzij een prima vang van captain Sayed Sadat waardoor ACC zijn derde zege van het seizoen boekte. En dan had uitblinker Tharun Moorty ook nog eens drie fantastische wickets genomen. Wat een feest. En wat een spanning! Want het dubbeltje had natuurlijk net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Net als bij die ook al zo onwaarschijnlijk spannende toss.

Komende zondag 3 juli mag ACC U15 opnieuw aan de bak en staat in de ochtend in cricketstad Schiedam de wedstrijd tegen Hermes DVS op het programma. Eén ding lijkt wat betreft dit duel nu al zeker te zijn: Het belooft een bijzonder spannende wedstrijd te worden.

Klik hier voor meer cijfers.

Jan Balk

broken image

Tharun Moorty (links) en Anshika Dixit steken na afloop van een waanzinnig partnership van 49 runs voor het laatste wicket hun bat omhoog.