Return to site

ACC verliest van VRA met matig spel, maar viert mooi 95 not out-feest

[door Observer] “Wie schrijft het verslag” was vroeger de eeuwige kreet in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd. Weinigen hadden daar trek in, en al helemaal niet na een pak slaag. Behalve Jan Balk. Die was daar zelfs goed in. En ongelooflijk goed wanneer ACC.1 weer eens werd vermoord – hetgeen regelmatig geschiedde in de jaren 80/90 van de vorige eeuw. Jan schreef dan een ongelooflijk dramatisch verhaal, met aan het eind een positieve conclusie gevolgd door plempen bier…

Maar Jan speelde zondag jl. in de Bosjes van Pex en kon niet waarnemen hoe wij van het in nood verkerende VRA een goed pak op ons donder kregen Het was overigens ongelooflijk lang geleden dat dit onwaarschijnlijke feit weer eens plaats vond. Maar toch….

VRA won de toss en koos voor batten. Peter Borren werd hun held met een sublieme century (102). Na ca. 20 ballen had hij reeds de helft te pakken……. ACC straalde weinig uit. JP de Villiers kon niet bowlen ivm een blessure en de overige bowlers kregen allen tussen de 35 en 46 runs om de oren. Behalve Asad die met 1/10 een gunstige uitzondering was, maar slechts 2 overs mocht bowlen, na zijn 5 wicket haul van vorige week. VRA 215 all out in 48,4 overs.

ACC begon dramatisch. Na 5 overs stonden er 5 runs op het bord en zaten drie Zulfiqars gebroederlijk weer op de bank. Die 5 runs waren alle 5 nog extra’s ook.! Bij 65/7 dacht ik echt dat we vermoord zouden worden al zaten we niet in de bosjes van Pex maar op het zonovergoten Loopveld. Daar was het een gezellige drukte met langs de boundaries - voorzien van veel rood/zwarte stoeltjes – zo’n 150 toeschouwers waaronder veel oudgediende ACC-ers en ook een ruime schare VRA-ers, gelokt door de match en ons jubileum.

Slechts dankzij Papa Zulfiqar (33) en Raza (24) kwamen wij tot 127 runs. Beide batsmen lieten zien, dat het ontbrekende voetenwerk van hun voorgangers, het euvel was op de niet dodelijke aanval. We kregen op dit totaaltje nog 24 extra mee ook. Borren (4/18) was ook hier de King met scalpen van batsmen die hun voeten noch naar voren, noch naar achteren bewogen. Goed we verloren dus dik, maar bleven vast in het linker rijtje staan daar ook de concurrentie verloor. Zowel VRA, maar ook VOC wisten te winnen, en daar schoten de buren dus niets mee op. Volgende week zondag: VRA – VOC en wij gaan naar Dosti United (en a.s. vrijdagavond is de T20 kwartfinale ACC1-Rood & Wit op 'r Loopveld te bewonderen, zie ook, voor alle wedstrijddetails, de scoresheets van de KNCB hier - red.)

Er was een lekkere high Tea, en er waren gasten uitgenodigd van omliggende verenigingen en de Gemeente en natuurlijk was moeder AFC in de persoon van Voorzitter Ad Westerhof aanwezig. Na afloop van de wedstrijd sprak Voorzitter Guido Dukker de goegemeente aan de rand van het veld toe. Ton Balk (75 jaar lid van de 95 !!) en de Ere Voorzitter kregen een pluim van hem en hij beloofde de komende 5 jaar met frisse moed naar het eeuw feest te zullen toewerken. De vriendschap in- en om de club is het waard om continue gecultiveerd te blijven worden. Dat komt niet van zelf.!

De BBQ was perfect, de sfeer opperbest en het bier vloeide rijkelijk en Jan Balk kwam precies op tijd terug van die beroerde bosjes van Pex. In het clubhuis voor de TV vierde onze Pakistaanse vrienden (oa. ook van ACC.4 – Den Helder) met veel gejoel en gejuich hoe het Engelse testteam door Pakistan werd vermoord en zodoende opnieuw een exit vond. Daar zijn ze gek op aan de overkant.! Maar……, het blijft maar een spelletje. OBSERVER

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image