Return to site

ACC Vets 133 v 9 in 35 overs – Hercules Vets 134 v 4 in 31.4

[Door Maarten Slagter] Tsja, de analyse van het verlies van de wedstrijd kan kort zijn; we scoorden te weinig runs en we hebben 2 gemakkelijke vangen laten vallen, dan verlies je meestal een potje cricket. Gelukkig is er altijd meer te vertellen over cricket dan de wedstrijd, al was het alleen maar om te vertellen dat het heel mooi weer was en erg gezellig.

Eerst moesten we naar Utrecht rijden om onze thuiswedstrijd te spelen, dat zit zo: De buurman voetbalclub AMVJ kan promoveren van klasse 32z naar klasse 27b en dat is natuurlijk verschrikkelijk belangrijk en om 1 of andere reden moest deze wedstrijd op ons 2e veld gespeeld worden, want voetbalvelden, daar zijn er heel weinig van. Het derde veld was ook niet beschikbaar en met een thuisspelend eerste waren de veteranen bijna de pineut, ware het niet dat Hercules haar 2e veld wel tot haar beschikking had. Hoe het mogelijk is dat op 4 juni een reeds lang geplande cricket wedstrijd op onze eigen club wordt gehinderd door een potje voetbal verbaast mij, en ik heb uiteraard bij het bestuur geïnformeerd hoe dat nou kan. De verklaring gegeven door EP kwam er op neer dat ACC eigenlijk veel te aardig is en als het voetbal iets doet of wilt dat wij ze ‘laten’. Maar goed, als 11 grumpy old men (kijk naar de BBC serie) daarom moeten verkassen naar Utrecht kan je een reactie verwachten.

Bij Hercules aangekomen won Wim de toss en met mooi weer ga je dan altijd batten. Alex en Maarten openden en hoewel Alex niet lang aan het wicket verbleef was er een soort van openingsstand van Ulco en Maarten die niet snel maar ook weer niet langzaam was en toen Maarten (24) de op 1 na hoogste score van de innings met zijn nieuwe bat een 6 probeerde te slaan en aan de boundary werd gevangen was de stand 50 voor 2 in 14 overs. Ulco (15) gaat niet lang daarna LBW en Joost (9) hooked een mooie 4 en wordt de bal erna gebowled. 74 voor 4. Michael (29) gaat steady maar krijgt een mooie opspittende val van Ferry Smit die Michael in de handen van gully speelt, 104 voor 5 in 25. En daarna sprokkelden we nog wat runs bij elkaar met Antoni (13) en Wim (17) als voornaamste contribuanten. Helaas zijn we nooit boven een gemiddelde van 4 gekomen en dan eindig je op 133.

Na een fijn bammetje kaas tomaat ging Hercules dat maken. Marc (2 voor 22 in 9) en Daniel (1 voor 18 in 7) zetten de batsmen goed onder druk en we hadden ook snel succes. Marc een clean bowled en een schitterende caught behind van Antoni kort achter de palen die goed laag bleef zitten, de mooiste vang van de dag. De op 1 na mooiste vang was die van Michael op het bowlen van Daniel. Michael plukte op eerste slip een edge van zijn enkels af. Hercules 24 voor 3, zou het dan toch ? Wim zette slim Paul aan om de toch inmiddels wat nerveus geworden nieuwe batsmen te verleiden tot een schot en ja hoor 1 van de gebroeders Buyze slaat in Paul zijn eerste over de bal recht in de handen van deep mid-wicket, die hem dus laat vallen. Paul (1 voor 20 in 4) krijgt de Buyze nog wel LBW maar als je dan ook nog Jasminder Singh op short mid-wicket laat vallen en Ferry Smit met geduld staat te batten dan wordt het op een gegeven moment een kansloze affaire, want de kansen hebben we gehad, maar niet in succes omgezet. Ferry 39* en Jasminder 43* tillen de score van 55 voor 4 naar 134, einde wedstrijd.

Het was erg druk en gezellig op Hercules en sommige mannen knabbelden gezamenlijk nog even aan wat BBQ vlees. Kalm aan met het bier want er moest nog auto gereden worden. Volgende week Sparta uit. 18 juni is er geen wedstrijd en 25 juni is de THUISwedstrijd tegen Rood en Wit. Als er niet gevoetbald wordt. Je weet maar nooit. Ik vraag me af of het verzadigingspunt van voetbal spelen en kijken ooit nog eens bereikt wordt. Toen ik na de T20 world cup de IPL ging kijken bemerkte ik een zeker vermoeidheid bij het zien van wéér een zes. Ook van iets goeds kan je op een gegeven moment genoeg hebben. Gelukkig doet het NL voetbalelftal niet mee met het EK. Dat scheelt een hoop gedoe. In de kleur oranje.