Return to site

ACC Zami is alweer een paar weken lekker bezig

[Door Wim Pielage] Dus de hoogste tijd om wat via onze mooie website te laten weten hoe het allemaal verloopt. Waarbij natuurlijk vooral aandacht voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Bij de Zami heeft aanvoerder Umer het allemaal goed voor elkaar. Moeiteloos heeft hij nieuwe leden als spelers van het Zami team ingepast. Daarnaast is hij wekelijks in nauw overleg met de elftalcommissie en andere aanvoerders om ervoor te zorgen dat de vele nieuwe leden die ACC telt ook hun wedstrijden kunnen spelen. Klasse Umer.

Het seizoen van de Zami begon met een opmerkelijke prestatie waar al eerde over is gecommuniceerd op de website. In de 1e wedstrijd tegen Hilversum maakte Baljot optimaal gebruik van een aantal zaken: 1) Een erg smal veld, 2) Slecht fielden/vangen 3) Matig bowlen 4) Zelf een topdag 5) Mocht 20 overs maximaal batten van de aanvoerder. 

Dit deed hij op fantastische wijze en verpulverde het clubrecord met 201 * in 79 ballen. 23 x 6 en 10 x 4.

Deze prestatie maakte een hoop tongen los. Kan dat wel, het is Zami etc. etc. JA DAT KAN! De spelers van de Hilversum hadden er geen moeite mee en zochten de schuld bij zichzelf. En bijna iedereen genoot van een unieke topprestatie. 

VVV was te sterk in een extra korte wedstrijd vanwege voetbalwedstrijden. Maar daarna zette de Zami de positieve reeks voort met winst tegen Hercules en VCC. 

Afgelopen zaterdag kwam Bloemendaal op bezoek, het team waar vorig jaar kansloos van werd verloren om dat één speler in 25 ballen 60 runs bij elkaar mepte (JA DAT KAN).

Umer had een duidelijk strijdplan nadat toss werd verloren en we eerst gingen batten. “Openers eerste 10 overs blijven staan (runs niet belangrijk), daarna versnellen en eindigen op 200 runs.” Deze tactiek deed wat wenkbrauwen fronzen bij de oudgediende, vooral m.b.t. de eerste 10 overs. Was dat niet veel te traag?

Maar Umer haalde zijn gelijk! Yousaf en Mus deden wat Umer vroeg. En na 10 overs met nog geen 30 runs gingen ze versnellen. Mus was helaas niet snel genoeg tussen de wickets en moest vertrekken. Yousaf ging lekker los, geholpen door broers Abu en Umer en niet te vergeten de fielders van Bloemendaal.

En na 35 overs liep Yousaf trots van het veld, 108 not out! Zijn eerste century. KLASSE. ACC 211 runs. 

In het veld hadden we Bloemendaal vanaf het begin in de tang. Irfan en Michael deden wat moest gebeuren en met 25 runs zaten er drie man aan de kant. Mede door goede vangen van Zubi en de oude grijze man.

Nadat Anand die ze wel raakte moest vertrekken was het verzet grotendeels gebroken. Zeker ook door meer goede vangen en run outs kwam Bloemendaal nooit meer in de buurt en eindigde met 130 runs. 

Een mooie team effort en verdiende overwinning.