Return to site

ACC Zami pakt eerste winst en Zuby zijn eerste 5 voor!!!

[De Zamiaan] De dag van veel goede beslissingen.

Op een rustig ACC waar alleen de Zami op zaterdag in actie zou komen werd al voor het middaguur verzameld omdat er was besloten (1e) dat we al om half één zouden gaan beginnen. Er werd na een kort overleg besloten (2e) de vlaggetjes te plaatsen en het touw aan de kant te laten, dit zou na de wedstrijd minder opruim stress met zich mee brengen.

De toss werd verloren en VVV besloot (3e) te gaan batten en dat vonden wij prima.

Er werd besloten (4e) een Ipad van VVV te gebruiken om de score op de KNCB App bij te houden en het scoreboek als back-up te gebruiken.

Umer besloot (5e) om de ervaren mannen de verantwoordelijkheid van de eerste over te geven, Nagesh en Wim pakte dit met vier handen op.

Het fielden en bowlen was best wel OK en zeker nadat een paar spelers na het missen van een vang hadden besloten (6e) dit niet meer te doen begonnen er wickets te vallen.

Één van de belangrijkste besluiten (7e) was het aanzetten van Zuby. Ondanks dat hij nog weinig met de bal had laten zien dit jaar had Umer er alle vertrouwen in. En Zuby besloot (8e) dit vertrouwen terug te betalen. Na eerst met hulp van “tweede kans fielders” zijn eerste wickets te hebben gepakt sneed hij in zijn 6e over als een mes door de boter. DRIE MAAL CLEAN BOWLED!! In zijn 7e over besloot (9e) de hard slaande Khadim (een soort Morne van VVV) dat Zuby weer even op grond moest worden gezet en deponeerde de bal erg ver in een sloot. Desalniettemin eindigde Zuby met de fantastische cijfers 5 voor 28 in 7!!!!!!!!!!!!!!

Berend die dit weekend de Zami versterkte besloot (10e) dat het tijd was om de bowler van advies te voorzien: “hij bat net als Morne, dus op z’n tenen dan kan hij niks”. De betreffende bowler besloot (11e) dit advies op te volgen en dat was het einde van Khadim en dus feitelijk van VVV want Rahul bowlde zijn beste spel ooit dat hij afsloot met een verdiend wicket.

VVV 110 All Out na 30 overs en 11 goede besluiten.

Onze batting innings verliep redelijk probleemloos. Umer had weinig moeite om de juiste besluiten (12e) te nemen t.a.v. de line up

Gurlabh (59 not out) die mocht openen had besloten (13e) het potje uit te tikken en deed dat met af en toe wat hulp van VVV. Abu (24) had veel plezier in het midden met Gurlabh en zij legde de basis voor de eerste Zami overwinning van 2021. 112-3 na 21 overs.

Het werd ook wel tijd.

Nagesh (14e) besloot de vlaggetjes direct op te ruimen en in no time was het veld weer klaar.

Details op KNCB MatchCentre 

Of op de KNCB Live App waar alles over de ACC (en andere teams) is terug te vinden.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.interactsport.fanapp.kncb&hl=nl&gl=US

Volgende week op bezoek bij VCC

broken image