Return to site

ACC Zami - Winnen zonder Wim?

[door een andere Zamiaan] Winnen zonder Wim?

Donderdag krijgen we te horen dat Wim hard op zijn voet/teen is geraakt op de training en onzeker is voor de wedstrijd van zaterdag en de volgende dag krijgen we te horen dat Wim zeker niet meedoet en er een vervanger geregeld moet worden. Vergeet niet dat Wim alle competitie wedstrijden heeft meegedaan, niet alleen dit maar ook vorig seizoen. Wim is een belangrijke bowler voor de Zami en bowlt zo zuinig dat je hem de Dagobert Duck van het bowlen kan noemen. 

Als vervanger Mr Reliable, Nagesh! Die ook vorig seizoen vaker bij de Zami is ingevallen en met zijn ervaring een toegevoegde waarde is.

Toss verloren en wij gingen fielden, afgesproken om 35 overs te gaan spelen. We willen de 1e bal gaan bowlen en het begint keihard te regenen. Dit duurde ongeveer 10 minuten en voor wij weer begonnen is er besloten om 30 overs te gaan spelen. Op een wat nat veld met wat extra wind en een bal die volgens mij voor T20 cricket is gemaakt. Want lang houden deze ballen het jammer genoeg niet vol! Wij hebben de tegenstander op 176 / 4 / 30 gehouden, met Gavin 6/19/1, Rahul 4/12/1 en Vivek 2-11-2 ( debuut ) als de uitblinkers.

Nu aan ons de taak om 177 runs te maken in 30 overs! Met Musaf en Vivek als openers en Fraas en Umer die volgen moet het wel lukken om een goede start te maken. En indien nodig nog de knallers Abu, Salman, Yosi, Gavin Zuby en Nagesh om dit af te maken.

Musaf heeft de eer om de 1e bal te facen en krijgt meteen een hele goede inswingende bal die zo de palen ingaat! Wat een pech! Fraas aan bat en na 2.4 overs en 16 runs verder, gaat Fraas heel ongelukkig run-out ( slippertje aan de andere kant ) en verlaat het veld erg teleurgesteld met 4 runs achter zijn naam. In comes the skipper en na 6.3 overs en 27 runs verlaat hij het veld ook weer, omdat hij het nodig vind om alles wat kort is, dus ook ballen buiten off, te spelen naar de leg side. Dan ga je natuurlijk een keer de mist in en uit op een slechte bal, terwijl je een slechte schot speelt, terwijl dit niet nodig is en je nog aanvoerder bent ook. 

Terwijl Umer wegloopt en vervangen word door Abu, geeft hij door aan Gavin dat hij hoger zal batten en zijn spullen moet aandoen. Op dit moment staan wij onder druk en is het aan Vivek en Abu om de druk af te laten nemen en dit deden zij met klasse! Een partnership van 100+ in ongeveer 14 overs en Vivek die helaas het veld met kramp in de kuiten moest verlaten met 29 runs! Maar de man die ervoor zorgde dat wij uiteindelijk de wedstrijd makkelijk over de streep hebben kunnen trekken was Abu!

Prachtige inning die begon met 5 runs! ( single + overthrow 4 ) met 3x4 en 3x6 met 57 runs ( zijn 1e 50 in de zami ) de topscorer van de dag! Jammer genoeg ging hij uit in de 22ste over met 138 runs op het bord en nog 8,4 overs te gaan. De zami's hebben nog 39 runs nodig om te winnen. Gavin en Salman maakten dit erg koel en mooi af, met Salman 10* en Gavin 19*!

Goede overwinning 2x op rij en winnen zonder Wim kan! Maar weer blij om te horen dat het beter gaat met zijn voet/teen! 

broken image

Abu 57 runs (foto uit 2006/U-18)

broken image

Gavin 19* & 6/19/2