Return to site

ACC ZamiVet ongeslagen op nieuwe kunstgras bij Concordia!

[door de Zamiaan] Zaterdag gingen de Zamivets op bezoek bij Concordia in Delft. Deze wedstrijd was een paar keer van locatie veranderd omdat er bij Concordia veld renovatie plaats vond. Deze renovatie was net afgerond dus kon de wedstrijd in Delft worden gespeeld. Een volledig vernieuwd kunstgras veld :) met een nieuwe pitch en nog geen screens. Het hoogpolige groene tapijt met zwarte korrels had het bekende rubber luchtje en zorgde voor raar stuitergedrag dat vooral bij het fielden af en toe voor verrassingen zorgde.

We mochten eerst fielden en de voorzitter van ACC had de eer de eerste bal op het nieuwe veld te mogen bowlen op de voorzitter van Concordia. Dit onderonsje leverde natuurlijk gewoon een dotje op. De nieuwe pitch was verrassend goed (de kenners hadden allerlei problemen voorspeld) en we waren in staat de runs redelijk te beperken en daarnaast ook de nodige wickets te nemen.

Gurlabh (3) en Michael (2) namen de meeste wickets. Mister extra was wederom te duidelijk aanwezig waardoor Concordia toch nog 161 runs in 35 over op het bord zette.

ACC passeerde dit totaal uiteindelijk probleemloos. Vooral door een goede opening van Alex en Joost, die dit jaar zijn Zamivet debuut maakte. Op 99 viel pas het eerste wicket toen Alex met 59 vertrok. Iets later gevold door Joost met een stabiele 14. Er vielen nog een paar wickets maar na een paar ferme slagen van Baljot (36) was het in de 33e over gebeurd.

Een aantal gevestigde namen waren zichtbaar teleurgesteld dat zij niet eerder mochten batten van captain Ulco, maar zo werkt dat bij de op één na sociaalste captain. Iedereen krijgt wat te doen, dus bowl je aardig wat overs, dan ga je vast later in.