Return to site

ACC1 verslaat ook Hoofdklasser Rood & Wit zonder veel moeite in T20-competitie

[door de redactie/MvO] Het was zoals tegen Groen & Wit, met de T20-competitiewedstrijd tegen Rood & Wit op ’t Loopveld: redelijk makkelijk gewonnen, de 5e versnelling hoefde zelden aan, het klasseverschil was ook met deze Hoofdklasser gewoon te groot merkten onze Rood & Zwarters.

ACC won de toss, verkoos te gaan batten en maakte er 142 voor 6 (waarvan 13 extra’s), Rood & Wit kwam tot 117 runs (11 extra’s) in 18.3 overs. Opvallend: de dansmuziek langs de kant, want de golfers hadden een feestje. Ooit startte deze competitie ook, jaren terug, met muziek. Maar wel van een ander soort ;-). Those were the days, DJ Irfan Younis  (en we missen je verslagen ook)! Bal-sponsor was verloren zoon Olly Lodder, waarvoor dank.

Het scoren kwam langzaam op gang. Openers Jean en Rehmet droegen maar tien runs bij, elk 5, alvorens te moeten vertrekken. Rehmet bowled, Jean uitgerund. Maar Saqib (43, 5x4, 1x6) en Sikander (37) stelden opnieuw orde op zaken. De twee zijn trouwens onze vertegenwoordigers in de nieuwe Euro T20 Slam-competitie met stedenteams uit Ierland en Schotland (waaraan ze nog een leuk dollartje of wat overhouden ook). Gefeliciteerd en succes, mannen!  Brady voegde nog een keiharde 30 toe (3 x 6) en mocht aan het eind terecht voorop het veld uitlopen (zie foto), vooral vanwege zijn fraaie bowlingcijfers: 5 voor 15 in zijn 4 overs!

De Rood & Wit-wickets vielen snel. Wonderlijk: bijna alle Haarlemmers gingen gevangen. De ene vang nog mooier dan de andere. Veel skiers in een latere fase. Vier man door een Zulfiqar, twee door Raza, terwijl Kumar, Zaidi en Jamie, weer actief als wicket keeper, er elk ook een hadden. Plus een prachtige run-out van allrounder (yesss) Marais, die los daarvan als gelegenheidsbowler op het nippertje zijn bijna vaste T20-wicketje pakte. Geen van de R&W-batslieden werd gecleaned, verklaar dat maar eens! Kumar pakte 2 voor 32 in 4, en Raza 1 voor 12 in 2. Jean 1 voor 2 in drie ballen... Shoaib, Potdar en Zaidi bleven zonder succes. Op 117 was het nuttige oefenpotje in prettige weercondities voorbij en de weinig opzwepende muziek langs de kant allang verstomd.

Morgen/zondag reist ACC1 dus naar Sparta met een simpele opdracht: winnen! Lees ook op deze site de wijze woorden van TKcricket's Rod Lyall en Bertus de Jong over die wedstrijd. Altijd blijven streven naar aansluiting -opnieuw- met de top. Succes dus!

PS De laatste poulewedstrijd in deze T20-competitie is de enige match tegen een Topklasser, de topper tegen VRA uit, op vrijdagavond 9 augustus.

PPS Wim Pielage, bedankt voor het scoren en vooral voor het lekker snel doorgeven van de matchdetails aan de KNCB.

broken image
broken image