Return to site

ACC1 verslaat Punjab in Rotterdam met dank aan Sikander en Asad

broken image

Fotobijschrift: ACC's Century Brothers: Sikander met 150 no, gevolgd door Asad met 97 not out, die even later zijn bat zal optillen.

[door redactie/supporter] Het was een lange dag daar bij Punjab, we pogen het schrijfwerk daarom maar zo kort mogelijk te houden. Maar lang genoeg om een fijne en uiterst nuttige -zie ranglijst- overwinning te vieren. Het was de (zon)dag van Sikander en Asad.

De toss werd verloren op de gele, uiterst snelle grasmat van Punjab en ACC mocht gaan batten. Dat bleek heel goed uit te pakken. De enkelblessure van onze captain was nog steeds niet helemaal genezen. Dus was Saqib de enige andere supporter langs de kant gisteren.

Nadat onze vaste openers Richardt Frenz en Rehmat na vangen waren vertrokken voor nuttige bijdragen van respectievelijk 35 en 22 runs, kwamen Sikander en Asad in. En gingen niet meer weg. Sikander (links op foto), als batsman nummer 4, met 150 not out achter zijn naam. Vooral de laatste overs ouderwets hard slaand. Asad tankte als nummer 3 veel vertrouwen met een eveneens voortreffelijk innings. Al haalde hij zijn verdiende century helaas net niet (97 not out).

Mooi, een topscore van 321 runs tegen de onderste van de Topklasse, als, nog steeds, een-na-onderste (maar nu samen met Quick Den Haag)! De onvolprezen site Tkcricket had wat historische cijfertjes paraat over dat partnership. We citeren: ‘’That’s ACC’s biggest partnership since Aponso and Schölvinck’s 278* against VOC in 1993.’’ Hoe wisten ze dat?? Schijnt  Observer zich naar verluidt af te vragen.

We zouden graag accuraat melden hoeveel boundaries de broers achter hun naam hadden zondag, maar de foto is te onduidelijk. Volgende keer de iPhone maar op high definition zetten ;-). Voor zover we kunnen ontcijferen sloeg Sikander 11 viertjes en, vooral aan het eind van zijn innings, vijf formidabele zessen. Asad liet negen viertjes optekenen.

De afwezigheid van een scorer wreekte zich natuurlijk toen ACC ging fielden. Soms was overleg nodig, want ook de umpires hadden het niet makkelijk in de verzengende hitte. Had Opi zijn tiende over nu wel of niet gebowld, was een vraag. En er kwam later ook eentje van Bertus van Tkcricket, na bestudering van onze getweette foto: heeft Sikander 11 overs gebowled? Nee. Waren er mysterieuze extra Rotterdamse runs in het boek gekomen? Daarom dus. De gefotografeerde pagina’s die we voor het verslag gebruikten zijn dus afkomstig van Punjab. Waarvoor dank natuurlijk.

Punjab zou Punjab niet zijn als ze niet, mede gezien het belang van dit treffen, een grootse poging gingen wagen om al die runs te maken. Openers Myburgh en Raza gingen furieus van start en onze bowlers hadden het moeilijk. Maar toen ze vertrokken waren leek een Rotterdamse nederlaag onafwendbaar. Myburgh ging caught, bowled Sikander op 51. Maar hij had staan te batten alsof hij daar nog wel 100 bij zou gaan maken, met zeven x 4 en drie maal 6 in die korte tijdspanne. Myburgh werd gevangen door de 15-jarige Shiraze Rasool, die zich trouwens prima onderscheidde als fielder. Punjab’s Raza, caught Rehmat, had er 29, met vijf  x 4. Ook bowled Sikander, die als snellere bowler uitstekend uit de verf kwam na die lange, vermoeiende battingsessie.

Maar Qadri (55), Usman (53) gingen vrolijk door met hitten, evenals batsman nr 10, Hussain, die nog 26 toevoegde. Ondanks dat bleek ACC redelijk alert fielden. Toch knap in die hitte en ook als je weet dat je met zo’n totaal al bijna zeker bent van winst (wat kan knagen aan de motivatie). Een paar gemiste vangen zagen we wel. Maar ook een sublieme run-out van, wie anders, Rehmat. En een paar goeie vangen. Sorry, namen ontbreken.

Het electronische scoringbord stopte op 287, twee ballen voordat de 50 overs voorbij waren. Inclusief  29 extra’s (Frenz nam de voor hem vertrouwde handschoenen de laatste periode over van Asad, om geen risico’s te lopen nadat zijn vinger licht geblesseerd was door een bal van Devon Botha). Resultaat: gewonnen met 34 runs.

Onze bowlingcijfers waren ook moeilijk te ontcijferen helaas. Behalve Sikander bowlde de onvervangbare Opi ook erg goed. We corrigeren de aantallen wel als we andere/betere gegevens krijgen. Het lijkt in het Punjab-boek op het volgende: Opi vier wickets, Sikander twee, Raza en Rehmat elk eentje. En dus die run-out.  

A.s. zondag de Big Derby thuis tegen VRA. Komt dat zien! Na het verlies uit en thuis in de T20-competitie dit seizoen hopen we toch op winst. Met Saqib er weer bij. En een scorer. Pittige opgave wordt het, dat zeker. Succes!

Naschrift redactie 1: de balsponsor voor deze cruciale wedstrijd was, via Rick Thorburn, Han Noordenbos, waarvoor hartelijk dank namens de club. Het geld wordt goed besteed aan de ontwikkeling van onze cricketjeugd. Han was een van de diverse talenten gesignaleerd bij ACC onlangs op het ACC/AFC/Pinoké Cricket Event.

broken image

Naschrift redactie 2: Hierbij de scoresheets van de KNCB, dus zoals verstrekt door de thuisvereniging. Waaruit blijkt dat de score weer iets omhoog is gekropen, met vier runs. Maar nog niet genoeg ;-)

broken image
broken image

Sfeerfoto. Opi ontgaat niets. Niet op het veld, niet op zijn telefoon. Hij beziet zijn kroost vanaf de kant, roept zo nu en dan wat stimulerends. En ziet dat het goed gaat.