Return to site

ACC1 weer gedeeld aan kop na zinderende thuiswinst op VOC

Sikander Zulfiqar met 99 no Man of the Match

broken image

[door Observer] De warme dag was er dan eindelijk, maar of ik er veel lol aan zou beleven, bleef de gehele dag een vraagteken. Sterker nog tot twee maal toe zag ik het somber in voor ons jonge team, maar het werd uiteindelijk een cricket wedstrijd in optima forma!

Toss gewonnen en fielden, overigens als enige van de 5 toss winnaars van vandaag. Op 50/3 leek dat niet slecht maar toen vervolgens O’Dowd (95) en Seelaar (32) onafscheidelijk bleven tot 134, voorzag ik een totaal in de richting van 225 of daar omtrent. Mijn eerste sombere moment. Maar bij cricket weet je het nooit, want toen beide internationals waren geëlimineerd stortte de Rotterdamse innings in een van rond de 150 naar 183 all out in 47.2 overs. Meer dan perfecte vangen zagen we van Shirase (verre veld O’Dowd) en Jean Marais (duikend aan de leg side). Barends eindigde met 4/32/8 – Kumar 3/38/8 - Saqib 1/31/9.2 en de jongeling Ammar Zaidi (17 jaar) 1/9/4. Alles was mogelijk en de zon scheen…

Maar het liep voorlopig verkeerd: Op de eerste de beste bal van VOC wordt Saqib gecleaned en vol ongeloof kijkt hij de wegvliegend stump na... Op de 1e bal van de 2e over gaat Rehmet op een slechte “hengel” caught behind. En talent Rasool wordt al ras in de slips gevangen. 19 voor 3 en mijn tweede sombere moment van de dag. Hoe komen we aan 184 runs?

Sikander begint met Marais opnieuw met VOC in een winning mood. Echter, opnieuw tegenslag als Marais (15) op 51 LBW wordt gegeven, waarvan ik graag de replay had gezien. Sikander vindt in Raza een nieuwe bondgenoot, met als motto “never say die”. Heel langzaam en voorzichtig volgt een partnership van 80 runs als Raza zich laat verleiden tot een uithaal die hem de kop kost, weliswaar voor 28 zeer waardevolle runs. 131/5 in 38 overs zegt het bord.

Een dikke 50 zijn er nodig om te winnen met Sikander op 60* nu gesteund door Jamie Mulready. 24 runs zijn er nog nodig van de laatste 5 overs en de spanning loopt elke over verder op. Op 175 gaat Jamie na een fraaie scoop over het hoofd van de wicketkeeper geheel onnodig op de 2e run run-out na prima te hebben gesteund. En met 15 runs achter zijn naam. 5 runs zijn nodig van de laatste over met Sikander aan bat. We zagen bijna geen vieren maar nu vindt Sikander het genoeg en ramt achter elkaar 2 boundaries over mid-on en de buit is binnen. Sikander zelf blijft met een onbetaalbare 99 runs not out! In 125 ballen, waarvan 9 boundaries. Werkelijk een geweldige innings van hem.

Door het verlies van HBS staat ons eerste met 10 punten uit 6 wedstrijden weer boven aan de ranglijst van de Topklasse, samen met de Hagenaren. Volgens TKcricket zelfs eerste, op basis van net run rate. Wie had dat durven dromen? Ik niet.

Komend weekend Pinkster dubbel: zaterdag 8/6 HCC – ACC - Maandag 10/6 ACC - HBS

broken image
broken image
broken image