Return to site

ACC1 wint T20-poule en gaat verder in toernooi na zege op Groen & Wit

[door Observer] A.C.C. moest in de T20-poule van 4, en na twee maal winst, nog een inhaal wedstrijd spelen tegen Groen Wit opgericht in 2014 (precies 100 jaar na V.R.A. en dus de jongste club van Amsterdam) en spelend op Sportpark Bijlmer – Karspeldreef 501. Groen Wit komt uit in de Hoofdklasse en bezet thans plek 6. De merkwaardige omstandigheid doet zich voor dat de club genoemd wordt SV.Amstelland United terwijl het elftal uitkomt onder de naam Groen Wit. Het was een thuis wedstrijd, dus we hoefden verder niet te zoeken.

Op papier natuurlijk geen partij voor een Topklasser als A.C.C., maar bij 20/20 weet je het nooit. Ze hadden immers gewonnen van V.R.A. (anno 1914 en de op EEN NA oudste club van Amsterdam) Het was dan ook geen partij voor ons jonge, strijdlustige team. Eerst battend kwam A.C.C. tot 140/5 in 20 overs waarvan Rehmat Zulfiqar 40 en JP.de Villiers 54 no. Oud coach Wein van VVV (anno 1902 en DE oudste club van Amsterdam) was met 2/12/4 de beste bowler.

De gasten werden in 15,4 overs eenvoudig aan de kant gezet voor 96 runs. Wicketkeeper Mangi (kijk eens naar de prachtige actie foto van Sander Tholen van onze keeper op Cricket Europe uit de match HCC – ACC) ja, Mangi dus, had 4 slachtoffers : 2xvang+2x stumping. Malik (2/35/3) en Jim Dukker (2/19/4) hadden op 15 reeds 3 scalpen op zak. Asad Z. (2/7/4) en broer Saqib Z. (3/28/3.4) maakten het werk geroutineerd af.

A.C.C. wint hiermee haar poule ongeslagen en gaat over 2 weken verder tegen een op dit moment nog onbekende tegenstander. Het was een zonnige doch frisse avond en op het veld waren veel trainings activiteiten van Veteranen en jonge jeugd. Er werd veel gespeculeerd over de spannende ontwikkelingen in de Topklasse (2 x winst VOC – 2 x verlies DOSTI ).

Zondag as. komen onze oude buren uit het Bos op bezoek. Zij worstelen in de strijd tegen de Rode Lantaarn, maar hebben ook weer de winst geroken en nog wel tegen Quick.! Ook tegen ons zullen zij op een gunstig resultaat gebrand zijn, hetgeen onze jongens ongetwijfeld zullen trachten te verhinderen, al was het maar om nog meer punten voor het linker rijtje te verzamelen voor dat de kampioensronde start op 7 augustus. En bovendien willen wij ons feestje van ACC/95 jaar op zondag 17 juli niet verstoord zien.

De lijsten met deelnemers aan BBQ en High Tea groeien gestaag. Toch missen wij nog een paar namen van vaste klanten. Kom op mensen, neem even actie en schrijf je in, dat is wel zo handig voor de catering om te weten waar aan zij toe zijn. Doen !!! Een grote bevoorrading- wagen werd al gesignaleerd op het Loopveld, richting clubhuis…..

OBSERVER