Return to site

Alleen maar winnaars bij uniek duel tussen Bloemendaal en ACC

Kijk ze eens gaan op dat prachtige veld aan de Donkerelaan

Leuk hoor, die wedstrijdjes tussen Nederland en de Westindies op dat veldje van VRA. Maar de mooiste cricketwedstrijd van de week was natuurlijk het duel tussen Bloemendaal en ACC U15 op het schitterende veld aan de Donkerelaan. Daar zat echt alles in.

De aanloop naar de unieke jeugdwedstrijd toe was al bijzonder enerverend. Gedurende de nacht voor de ontmoeting waren er bij ACC namelijk slechts twee afzeggingen. Eentje om 00.07 en eentje om 00.33 uur. En aangezien je tegenwoordig negen spelers moet hebben in de jeugd hadden we er nog zeven over. Wat een luxe en wat een heerlijke uitdaging om er op deze manier voor de zoveelste keer weer eens een absolute topjeugdcricketdag van te maken!

Gezellig

We speelden ook nog eens tegen Bloemendaal en dan weet je van tevoren al zeker dat het uitermate gezellig gaat worden. Al was het alleen maar omdat Gijs de Jong er altijd bij is, daar aan die prachtige Donkerelaan. Dan weet je dat er weer heerlijke interessante verhalen voorbij gaan komen en dat er uren lang geluisterd kan worden. Want het ene bijzondere verhaal duurt nog langer dan het andere. Wat een feest!

Bovendien had Bloemendaal ook nog eens twaalf kids. Gijs is de beroerdste niet en we mochten twee spelers van Bloemendaal lenen waardoor we zo maar tien tegen negen konden spelen. Nog mooier was het feit dat Klaas-Jan van Noortwijk de leider was van Bloemendaal, dat tegenwoordig een combinatieteam heeft met Rood en Wit. Net zoals ACC een combinatieteam heeft met Hilversum en Qui Vive. Wat wordt er toch heerlijk gecombineerd in de Nederlandse cricketwereld.

Pampa’s

Klaas en ik hebben in een ver verleden samen als pure cricketprofessionals in Argentinië gezeten en in die tijd samen als umpires talloze jeugcricketdwedstrijden op de pampa’s tijdens verschillende revoluties in goede banen geleid. Nu mochten wij dit weer een keer doen. Wij waanden ons allebei minstens 30 jaar jonger en wisten bij het betreden van dat prachtige veld aan de Donkerelaan al zeker dat er vandaag werkelijk helemaal niets mis kon gaan.

ACC mocht eerst batten en kwam tot het fantastische totaal van 185/6. De wekelijkse rake klappen werden dit keer uitgedeeld door Sayed Sadat (29 not out), Tharun Moorty (31 not out) en de eveneens uitstekend battende Olaf Erkens (20). Als bowler bij Bloemendaal maakten Maurits Kelterman, Nicola Janss en Sam van Noortwijk een uitstekende indruk.

Weergaloos

ACC begon in het veld vervolgens uitstekend. Dit was vooral te danken aan de weergaloos bowlende Tharun (4 wickets!) en Tibo Balk en een fantastische vang van Edward Thomas waardoor Bloemendaal na vijf overs en 22 runs al vijf wickets kwijt was. Maar dankzij de fantastisch battende Teun (44) en Lieve Gelding (33) volgde er een opmerkelijk herstel. Zo vocht Bloemendaal zich helemaal terug in de wedstrijd en op 123 voor 5 was werkelijk weer van alles mogelijk.

Na de waterbreak herpakte ACC zich en was het captain Sayed Sadat zelf, die het partnership brak doordat Teun de bal in zijn eigen wicket sloeg. Wat een verrassende wending midden in deze o zo enerverende cricketwedstrijd! In de slotfase liet de bij ACC spelende Bloemendaler Ohm Keesare met twee wickets ook nog eens fantastisch bowlen zien. Daarnaast maakte Tharun zijn topdag compleet met een prima vangetje. Bloemendaal moest met 143 runs genoegen nemen.

Winnaars

Formeel had ACC dus gewonnen. Maar de Amsterdammers speelden met twee Bloemendalers waardoor er eigenlijk alleen maar winnaars rondliepen daar op dat schitterende veld aan de Donkerelaan! Hoe is het mogelijk! Negentien winnaars in één wedstrijd! Nee, dat hadden de Westindies en de spelers van het Nederlands elftal op VRA echt niet voor elkaar gekregen.

Komend weekend is ACC U15 vrij, maar zaterdagochtend 18 juni mogen we weer thuis aan de bak tegen VCC 2. En weet je wat nou het mooie is? Die wedstrijd tegen VCC belooft nu al zonder enige twijfel de mooiste wedstrijd van het seizoen te worden. Zorg er dus voor dat je er bij bent!

Klik hier voor meer cijfers.

Jan Balk

broken image

Omdat twee spelers van Bloemendaal met ACC meededen had eigenlijk iedereen gewonnen op het bijzonder fraaie veld aan de Donkerelaan. Daarom gingen alle spelers na afloop samen met elkaar op de foto.