Return to site

Buitenspelen’ in Amsterdamse krant Het Parool belicht ook jeugdige cricketers ACC

[door de redactie] ‘’Hockey, voetbal, cricket en honkbal: na de winterstop stuiteren de mini’s weer over de Amsterdamse velden.’’ Buitenspelen kopt het verhaal daarover in de bijlage PS van de week van de Amsterdamse krant Het Parool vandaag, zaterdag 16 maart 2019. Yess, aandacht voor cricke, eindelijk weer, zeggen wij dan. En ook nog eens de ACC-jeugd van U13 figureert in het artikel, erg leuk gefotografeerd door Ivo van der Bent. De teksten over de diverse sporten zijn van Marc Kruyswijk en Joanne van Gool.

De bijgaande tekst, letterlijk overgenomen uit het cricketverhaaltje over Buitenspelen in de Parool-bijlage PS van de week:

‘’ Mark speelt al bijna zijn hele leven cricket, zijn vader speelt het ook. Hij weet hoe het spel werkt: alleen dat al is best een prestatie. "Bij cricket zijn er veel heel moeilijke regels, voetbal is veel simpeler."

Olaf knikt: "Ja, er zijn wel tien verschillende manieren om eruit gestuurd te worden! En die moetje allemaal onthouden. Als ik eruit moet en dan terug mag, ga ik altijd heel hard slaan. Dan gaat de boosheid er een beetje uit." Marks broer speelt ook mee en de familieband kan best voor spanningen zorgen. Mark: "Soms zit hij wel een beetje te zeiken, daar wordt iedereen negatief van. Ik snap dat ook wel, want je staat best lang stil."
Cricket staat bekend om de lange wedstrijden, en dat gebeurt ook bij de junioren. Mark: "Soms duurt een wedstrijd wel vijf dagen!’’

Olaf: "Ja, soms duurt het wel lang allemaal. Ik zit ook nog op hockey. Het is soms dus best zwaar om, met een pauze, vijf kwartier te hockeyen en daarna nog zo'n lange cricketwedstrijd te spelen. Maar het blijft een leuke sport, omdat het zo lekker moeilijk is."

Bij het hockey gaat het stukje met foto over de hockeymeiden van de F1 van AH&BC, bij honkbal aandacht voor jongetjes/pupillen van de Amsterdam Admirals en bij het voetbal voor de meiden van JO9-8M van WV-HEDW.

Op bijgaande foto uit Het Parool zijn afgebeeld, vlnr, Ibaad (12), Gijs (12), Olaf (10), Tristan (12), Jake (13) en Mark (11)

broken image