Return to site

Combi-team ACC/VRA/Qui Vive landskampioen na zege op Kampioen

broken image

[door Mees van Vliet] Na de ruim gewonnen halve finale van HCC gingen de mannen van het gemixte ACC/VRA/Qui Vive met veel zekerheid naar de finale om het landskampioenschap U17. Om 12 uur was het team compleet voor de warming up, aangezien de wedstrijd uit in Urecht tegen Kampong om 1 uur had moeten beginnen. Helaas was er nog sprake van een bui, en werd de wedstrijd een klein uurtje uitgesteld.

De Amsterdamse combi opende de bowling met Ashir Abid en Luke Hartsink. Los van het feit dat beide bowlers bal na bal op het spotje gooiden stond Kampong 39-0 na 8. Het bleek de verkeerde kant op te gaan voor de Amsterdammers aangezien het indrukwekkende partnership van Kampong batsmen Aryan Dutt en Omkar Mandem zich voortzette naar 80-0 na 14.

Er moest iets gebeuren voor de mannen uit Amsterdam en dat gebeurde er ook. Een prachtige direct hit van Jamieson Mulready na een snelle sprint zorgde ervoor dat Omkar Mandem, die een beetje op halve kracht terugliep naar zijn crease, terug moest naar het pavilion. 95 voor 1 na 14. Aryan Dutt die inmiddels al op 57 stond speelde een flick naar deep mid wicket waar Zahman Khan stond de fielden. Aryan wilde graag de tweede run maar door een ingooi uit het boekje stond Aryan geen kans en strandde op een knappe 57. BIG WICKET!

 

Deze run out was kennelijk de bel die de ACC-combi even wakker moest luiden. De volgende bal van Luke Hartsink ging dwars door de defensie van de batsman heen en moest dus op een score van 0 het veld verlaten. Precies hetzelfde gebeurde met de volgende batsman die LBW ging. Een team hattrick voor ACC-combi. Kampong stond nu op een score van 127-4 na 22. Acc bleef goed bowlen met Ethan Hartsink die in de attack kwam. Ethan nam twee snelle wickets waardoor de Utrechters op 136-6 na 26 kwamen. Kampong eindigde uiteindelijk op een score van 149. Erg knap gedaan van de ACC-combi met name door uitstekende bowling cijfers van Ethan Hartsink (2-8 na 4) en Luke Hartsink (2-19 na 7).

149 chasen

Na een korte, goed verzorgde lunch moest de combi 149 chasen. De batting werd geopend door Luke Hartsink en captain Jamieson Mulready. Luke strandde helaas op een score van 7 door een enorm goede direct hit van de Utrechters. Na de run out was er eigenlijk nooit meer sprake van een spanningsboog. Jamieson Mulready en Zahman Khan deden alsof het de normaalste zaak van de wereld was om in de finale samen 149 te chasen. Met individuele scores van 57* voor Jamieson en 42* voor Zahman, maakte de Amsterdamse combi de benodigde 150 in 24 overs. Dat zorgde voor een professionele zege over Kampong en de winst van het landskampioenschap.

Door goede individuele prestaties van Luke Hartsink, Ethan Hartsink, Ashir Abid, Jamieson Mulready en Zahman Khan, en uiteindelijk ook een goede team effort, won de Amsterdamse gelegenheidscombinatie de finale om het landskampioenschap en brachten we de titel weer thuis.

Woorden van dank

Namens ACC willen wij Kampong graag bedanken voor de lunch, de gastvrijheid, en de faciliteiten die er nog steeds prachtig bij lagen. Namens alle jongens heel veel dank aan coaches Mark Mulready en Peter Borren. Mark, die iedere wedstrijd zorgde voor een goede peptalk en warming up, en Peter, die iedere donderdagmiddag ons training van het allerhoogste niveau heeft gegeven. Ook veel dank aan Nitin Potdar en Wilfred Hartink die ontzettend veel hebben geregeld voor het team.

-----

Naschrift Richard Wolfe: De U15-finale is als gevolg van de regen verplaatst naar Sparta, en wordt gespeeld a.s. zondag 15 september.

Naschrift redactie: Mark Jamieson wordt ook bedankt voor zijn bijdrage aan de totstandkoming van artikel en foto's.

broken image
broken image
broken image
broken image

De kampioenen! Vlnr: Mees van Vliet (ACC), Ashir Abid (VRA), Jamieson Mulready (ACC), Jovandeep Singh (VRA), Ethan Hartsink (VRA), Zahman Khan (VRA), Luke Hartsink (VRA), op voorgrond Ammar Zaidi (ACC). Niet op de foto: Arav Mishra (Qui Vive).

broken image