Return to site

CRICKETERS AL IN FEBRUARI IN DE WEI !!

[door Observer] Zondag 27 februari, in vroeger dagen een tijdstip om nog eens de schaatsen onder te binden en een toertocht te starten over de Nieuwkoopse Plassen, of waar dan ook.

Maar vroeger is veranderd in 2022 en de temperaturen gaan hun eigen gang.

Klimaat alarm, en gedonder in het niet zo verre Oosten, waar vroeger de Wijzen vandaan plachten te komen. Helaas dat was vroeger…….en een ander klimaat.

Maar nu scheen, na maanden van overvloedige regenval, de zon uitbundig. Kwam daar het voorjaar echt aan? Gaan we weer cricketen?

Links en rechts las ik op divers websites van de concurrentie over activiteiten om de boel weer aan de gang te krijgen. Zaaltrainingen, indoor toernooien en op de eigen ACC site instructies van de XI Commissie en captains van 5 zondags elftallen. Dat laatste zag er heel serieus uit.

Zouden ze bij ons soms al op het veld staan?

Rumours deden dat laatste inderdaad vermoeden.

Strak blauwe lucht, felle zonneschijn, dun windje uit het oosten met ca. 10 graden op het dashboard.

Kom op, effe naar het Loopveld, met als hoofdsmoes kijken of alles er nog staat na de drieling stormen. Jawel, alles stond er nog met hier en daar een deuk (schade aan de screen in de kooi) en veel takken op de grond. Maar eenmaal door de poort zagen we daar elf fielders en twee batsmen in een hevig sportief gevecht. Weinigen waren direct herkenbaar in hun donkere trainingspakken. Maar het was een heuse oefen match tussen een mix van ACC.1 en de lagere elftallen, met Mark Mulready als opperhoofd umpire van wicket naar wicket. Men meldde ons dat dit reeds de derde wedstrijd van dit soort was…… en dat in Februari.!

We zagen Charles McInerney weer in actie, nadat hij vorig seizoen na slechts 2 wedstrijden geblesseerd moest afhaken. Een hele kolonie van de familie Singh (vorig jaar ACC.3) was actief aanwezig. En daar was de nieuwe aanwas van ACC.5 waaronder een kwartet spelers uit Lelystad!

De eerst battende partij bracht het tot 163 in 30 overs. De chasers zaten met 50/1 goed in de race.

Het werd mij te fris om de afloop af te wachten, maar het enthousiasme waarmee hier gecricket werd voelde goed. Kan mij niet herinneren ooit zo vroeg in Februari cricket activiteiten op het veld te hebben gezien.  De spirit voor het nieuwe seizoen was perfect in Februari. Houen zo.!

Vanwege een zeer druk internationaal programma (met oa. West Indië en Engeland op bezoek op VRA) begint de competitie in de Topklasse al eind April met 12 teams en versterkte degradatie.!

OBSERVER