Return to site

De scorecard spreekt boekdelen

· Match Reports

[door Irfan Younis] Hoe schrijf je nou het verslag als je de wedstrijd niet hebt bijgewoond? Gewoon, even kncb.nl raadplegen en ziezo. Dan zie ik dat het tweede eerst heeft gebat, dus dan heeft Stephan Hannema de toss verloren. Hannema fieldt graag eerst. Dat weet ik.

Ik gok dat ze dan niet om 12 uur zijn begonnen maar iets later, dat kan niet anders. ACC 2 begint vervolgens "steady" maar verliest gauw een wicket door dom runnen tussen de wickets, dat kan ook niet anders met twee Aziaten op de mat. Bas vd Heyde komt in en bat de sterren van de hemel. Wat?! 176 runs not out, misschien een tikfout? Bas maakt zo 60,69% van het totaal van 290 runs. Bizar, om maar een keer met een niet al te vaak gebruikt woord te strooien. Ik gok op 27 viertjes en een zes, over extra cover. Dat moet toch wel? Bas vindt wat steun bij Chris Knoll 28 runs, Ajit Kamboj 17 no en de extra's 44 runs, zeker weten. Om half vier wordt er eindelijk geluncht, 290 runs voor 5 wickets, dat is best veel denkt Kampong 2.

Na de lunch komt Kampong 2 helemaal niet aan te pas, zeker weten. Dat komt door Devanshu Arya, volgens Rehan een mystery spinner.  Gooit doosra's, caramboles, flippers, googlies, topspinners en torpedos. Heb ik mij laten vertellen. 4 voor 7 runs in 8 overs. Minder runs weggeven dan overs gooien. Wow, ik doe hem dat niet na met mijn halfvolleys, zeker weten.

Voorts kijk ik nog naar de scorecard en zie ik dat Areeb Shoaib 32 runs tegen heeft gekregen in zijn 2 overs. Dat kan niet anders zijn dan dat alle runs van achter het wicket zijn gekomen via de edges en dat Areeb noodgedwongen moest stoppen omdat de spelers van Kampong 2 niet meer durfden. Zeker weten.

Beau te Boekhorst gooit nog even 1 voor 9 runs in 5 overs, op de under 12. Denk ik. Ajit Kamboj pakt een wereldvang, of maakt van een dolly iets spectaculairs. Denk ik. Tenslotte stumpt Jamie Mulready een ene meneer R.Shaik, in derde instantie. Denk ik. Stephan Hannema wint uiteindelijk de thanks for coming award. Zeker weten. 

broken image

Wat denkt u?

Volgende week ACC 2 tegen VOC 2, thuis. Ik speel mee. Hoop ik.

nb afbeelding Bas van CricketEurope