Return to site

Duizelingwekkend spannend duel van ACC U15 blijft kantelen 

Het wordt met de week spannender in de KNCB U15 competitie. Dat bleek maar weer eens tijdens het duel tussen Hermes DVS en ACC. Die bijzondere ontmoeting in Schiedam bleef maar kantelen. Het was om duizelig van te worden.

Het eerst fieldende Hermes DVS begon uitstekend en na 25 runs zaten er al drie batsmen van ACC, dat dit seizoen een combinatieteam vormt met Hilversum en Qui Vive, aan de kant. Dit was voornamelijk te danken aan uitstekend bowlen van Casper Prins, die nagenietend van een bijzonder aangenaam feestje van de zaterdagavond drie topwickets achter elkaar nam. ACC leek een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan.

Fantastisch

Maar het duel kantelde rond 09.30 uur al voor de eerste keer. Tarun Moorty (45), Patrick Zazai en Rakesh Sripatnala (17 not out) zorgden voor een fantastisch herstel. In de slotfase van de innings van ACC deed Olaf Erkens (18) het uitstekend. Hij sloeg twee schitterende vieren waardoor ACC eindigde op een prima totaaltje van 152 all out. De laatste man van ACC werd op de allerlaatste bal van de innings gecleaned door de voortreffelijk bowlende Sam van Giezen. Ook al zo’n geweldig detail omdat iedereen dus aan bat was gekomen.

ACC begon vervolgens in het veld uitstekend en na 21 runs zaten de Schiedammers Sami Suddle en Sameer Suddle al aan de kant dankzij prima bowlen van Tibo Balk en een fantastische vang van Tarun, die een bijzonder hoge skyer ongelooflijk fraai pakte. Even later pakte Tibo een vang op het bowlen van Paktai waardoor Hermes in zwaar weer zat. Letterlijk en figuurlijk pakten de donkere wolken zich dan ook samen boven het knusse tweede veldje van Hermes.

Ball-of-the-century

Maar, heel misschien ziet U het al een beetje aankomen, de wedstrijd kantelde. Sam batte volgens het boekje en bracht Hermes stapje voor stapje dichter bij het totaal van ACC. Op een gegeven moment leek Hermes zelfs de beste papieren te hebben. Maar door twee fantastische clean bowleds achter elkaar van Anshika Dixit en even later een ‘Shane Warne ball of the century’ van legspinner Sayed Sadat kantelde de wedstrijd voor de zoveelste keer. Hermes moest voor het laatste wicket 23 runs maken en de zege van ACC leek een kwestie van tijd.

Desalniettemin kantelde de wedstrijd voor de zoveelste keer. Het werd dan ook duizelingwekkend spannend. Dit had onder meer te maken met de laatste man Bob Klokgieters, die op het beslissende moment een keiharde vier recht vooruit sloeg. Het was even alsof ik zijn vader Dirk zag batten. Pa Klokgieters heeft namelijk in het verleden op eenzelfde soort manier ook wel eens op het beslissende moment toegeslagen tegen ACC 1. Uiteindelijk was het man of the match Sam, die twee ballen achter elkaar voor vier sloeg waardoor de even fraaie als nipte zege van Hermes DVS een feit was.

Uiteraard waren de mannen en vrouw van ACC teleurgesteld na afloop. Maar gelukkig had Hermes DVS de lekkerste broodjes kebab ooit voor de spelers gemaakt. Dit maakte een boel goed. Komende zondagochtend speelt ACC U15 om 09.00 uur thuis tegen VCC. Het zal weinigen verbazen dat dit duel hoogstwaarschijnlijk nog spannender gaat worden dan de duizelingwekkende thriller tegen Hermes. Zorg er dus voor dat je er bij bent!

Klik hier voor meer cijfers.

broken image

Na afloop van de spectaculaire wedstrijd tussen Hermes DVS en ACC worden er bijzonder sportieve boxen uitgedeeld.

broken image

De spelers van ACC U15 genieten in Schiedam van de lekkerste broodjes kebab ooit.