Return to site

Een nieuwe lente, maar…….

[door Observer] De gebruikelijke kop is “een nieuwe lente, een nieuw geluid”. Maar helaas, ook dit jaar is alles weer anders dankzij CORONA. Vorig jaar konden vanwege de beperkingen eerst per 1 juli alle competities nog een halve ronde spelen. Dit jaar, waarin ons aller ACC haar 100 jarig bestaan viert, mag ons vlaggenschip onder strikte voorwaarden per 1 mei starten aan een volledig programma in de Topklasse.

Let wel, alleen ACC.1 gaat van start. Voor de lagere teams lijkt het besmettingsgevaar in de frisse buitenlucht van het Loopveld, nog niet geweken.!! De organisatie van de Topklasse staat vooralsnog geheel in het teken van het NOC/NSF Protocol, of populair gezegd “de Bubbel”.

Er is een squad gevormd van 18 spelers, waarvan er per wedstrijd 14 beschikbaar moeten zijn, evenals een scorer en een official. Voor de wedstrijd zullen er Corona tests worden afgenomen waarvan de resultaten naar hogere stations zullen worden afgeleverd. De partijen moeten gescheiden van elkaar blijven; kantines blijven gesloten en publiek is niet welkom. Dat er maximaal anderhalve man en een paardenkop in de frisse lucht op een Hollands cricketveld verblijven, was nog niet doorgedrongen tot de regelgevers. Overigens met alle respect voor die paar trouwe bezoekers die de weg naar het Loopveld altijd weer weten te vinden.

Het mag duidelijk zijn, dat de formele operatie van officiële tests van pakweg 30 man vereist dat minstens 2 uur eerder dan normaal bijeengekomen moet worden. Welke implicatie dit heeft voor de organisatie van wedstrijd voor ons clubteam laat zich raden. Sterkte mannen!!

Uiteraard bestaat de kans dat deze strenge en weinig aanlokkelijke regelgeving, met de te verwachten versoepeling van de overheid, eveneens wat lichter wordt. Inmiddels heeft een onderlinge oefenwedstrijd plaats gevonden en staat voor zaterdag as. een oefenwedstrijd tegen VRA op het programma. Op zaterdag 1 mei staat de eerste competitie wedstrijd tegen HCC thuis op de rol.

De squad bestaat uit:

broken image

Er zijn in principe nog wel meer spelers beschikbaar, maar niet iedereen kan (werk) of wil deelnemen aan de strikte Corona protocollen. In de Topklasse zal wel om het kampioenschap gespeeld worden, maar er zal in 2021 geen degradatie plaatsvinden. Volgend jaar in 2022 zal de Topklasse worden uitgebreid met de 2 hoogst geëindigde elftallen uit de Hoofdklasse tot 12 teams. En aan het einde van dat seizoen zal versterkte degradatie plaatsvinden. De nummers 11 en 12 degraderen rechtstreeks en de nummer 10 speelt een best of three promotie/degradatie play-off tegen de nr.1 van de 1e klas. Dat laatste is wel merkwaardig, maar zo staat het op dit moment op de site van de KNCB. Maar er verandert dagelijks van alles in deze wereld.

Kort en goed we gaan we cricketen. Je kunt er van alles van vinden, maar het is zo als het is en de jongens van ACC.1 kunnen weer de wei in. Blijf ze volgen ! OBSERVER