Return to site

Eerste oefenwedstrijd in kou en onder strikt protocol

[door Observer] De zon scheen, maar de wind was bitterkoud en met 11 graden hield het op. We speelden tegen de voormalige buren uit het Bos, opgericht in 1914 met de toenmalige overgebleven cricketers van de eerder ter ziele gegane clubs als Volharding, R.A.P. en Amstels, kortweg V.R.A.

Het was vroeg starten op het Loopveld want er moest getest worden hetgeen op zich bleek mee te vallen. Allen werden vrij gegeven om aan de wedstrijd te beginnen. Bij VRA ontbraken Cooper en V.Singh (Ned.XI) en Rasool (studie). In Mees v.Vliet en Shreyas Potdar hadden wij twee geblesseerden en moesten rusten. Onze squad zoals eerder gepubliceerd op de site was wellicht even wennen voor wat betreft de namen, maar alle genoemde spelers kwamen vorig jaar ook reeds voor ACC uit. 

VRA won de toss en koos voor batten en kwam tot 252 ao. Balbirnie (41), Nashier (40) en vooral Borren (93) waren de voornaamste rungetters. Wij gaven 29 extra’s weg waarvan 20 wides.

Bowlingcijfers: S.Kothari 3/17/6 – A.Napoleon 1/42/9 – Z.Master 2/20/3 – Ch.McInnerney 2/29/7 - Q.Brouwer 2/27/5 Vooral de 17 jarige spinner Zinesh Master (uit eigen jeugd) moeten we even in de gaten houden!! 

Met batten konden wij de Bosbewoners niet bijhouden, al hadden we een hele goede start. Ons eerste wicket viel op 81 (McInnerney 24) het tweede op 133 (Chr.Knoll 30) en op 144 moest ons topscorer Kothari voor 77 (5x4 en 4x6) uitstekende runs vertrekken. Met wat kruimelwerk van de rest kwam ons eind totaal op 177 runs uit. Borren was de beste en slimste bowler die een versterking geweest zou zijn voor de aanval van het Ned. XI in Nepal! 

Voor de liefhebbers kunnen wij melden dat voortaan het wedstrijd verloop te volgen is op de ACC site, waar U in het kopje bovenaan de term LIVE MATCH CENTRE kunt vinden. Als alles goed functioneert is op de KNCB site een keuze menu te vinden van de diverse Topklasse wedstrijden van de ander clubs. Zaterdag as. 1 MEI komt HCC op bezoek naar het Loopveld. Publiek is niet welkom, maar kan met de nieuwe voorziening (Live Match Center) kunt u ball voor ball de wedstrijd op eigen medium volgen.