Return to site

Eerste verlies ACC1, Punjab v Ghausia en de World Cup ODI

[door Observer] Ditmaal kan ik U weinig details over de wedstrijd Excelsior – ACC vertellen, anders dan de feitelijkheden zoals vermeld op het wedstrijd formulier, omdat een bruiloft mij verre van het cricket hield, doch veel meer van de geneugten rond de Vechtstreek deed genieten. Zie ook het verslag van Rod Lyall op TKcricket, klik hierop. En helemaal onderaan de scoresheets van de KNCB, na de stand en de rugnummers van de spelers.

Excelsior won de toss en koos voor batten. En dat deden ze goed. Een vroeg clean bowled wicket van Barends met 1 run op het bord strooide ons zand in de ogen, want pro Ingram maakte een gedegen 102 en vertrok eerst toen er al 210 runs op het bord stonden. Na 50 overs stond het 221 voor 7. Saqib had met 4/46 in 9 het meeste succes gevolgd door Barends met 2/47/9 en Kumar 1/50/9. Arya en Raza hadden geen wickets, maar waren met resp. 0/29/10 en 0/30/10 afdoende zuinig.

221 runs zouden te maken moeten zijn, maar dan moest iedereen zijn aandeel leveren. En dat nu juist gebeurde onvoldoende. De Zulfiqar boys maakten wel een start, maar konden niet doorpakken. Saqib 11, Rehmet 14 en Sikander 27 bleven below par. Raza was met 67* de rots in de branding en met nog een kleine bijdrage van Barends (14) zaten wij voor 174 aan de kant. Donderdag as (Hemelvaartsdag) nieuwe kansen tegen Sparta – thuis.

Even aandacht voor een opmerkelijke uitslag in de Hoofdklasse bij de wedstrijd Punjab – Ghausia. Ghausia bat eerst en scoort maar liefst 332/7. Maar daar heeft Punjab geen moeite mee en zet hier voor het verlies van slechts 3 wickets(!) 333 tegen over. Onze eigen Asad Zulfiqar scoort 47 runs maar Zaffie dhr. Vandiar (ex HCC) is met 196 not out het heertje. Details hier.

Deze week gaat in Engeland de World Cup ODI (=50 overs) van start met 10 van de beste world teams. Klik hier voor meer info. 30 Mei is de opening met Engeland – Zuid Africa. De Engelsen denken dat ze zo sterk zijn, dat ze vrijwel de enige de gedoodverfde kampioens kandidaat zijn. Uit het recente (politieke) verleden is gebleken, dat vergissingen ook daar veelvuldig voorkomen. Vooral sluimerende blessures zouden zomaar roet in het eten kunnen gooien.

Australia brengt het de laatste 12 maanden geschorste duo Smith/Warner weer in stelling. Zij kunnen rekenen op een vijandige ontvangst na het prutsen aan de kwaliteit van de bal met een stukje schuur papier! Smith liet echter in de eerste oefen wedstrijd meteen zijn tanden zien en scoorde een briljante 116* Het geheel duurt 6 weken met op 14 juli de finale op Lord’s. Het is zeker de moeite waard dit mega spektakel te volgen. Hopen dat het droog blijft.

PROGRAMMA: donderdag 30/5 ACC - Sparta thuis en zaterdag 1/6 ACC – VOC thuis

broken image
broken image
broken image