Return to site

EXCELSIOR  pros te sterk voor ACC

(door Observer) Ook in de door regen beïnvloede uitwedstrijd tegen Excelsior had ACC 1 niets in de melk te brokkelen. Na een verloren toss mochten wij fielden. Op 31 en 58 namen resp. Kumar en Raza elk een clean bowled wicket voor hun rekening, maar daar mee was de koek op.

Excelsior vond het verstandig om tegen een zwakke tegenstander twee pros 35 overs te laten batten en de rest van hun eigen jongens in de luie stoelen te laten zitten. Gevolg: Ingram (114*) en Stubbs (108*) regeerden en konden in een ongebroken stand 295 voor 2 op het bord zetten en aardig aan hun gemiddelde werken. 

Op voorhand een veel te hoog totaal voor onze mannen. Na een langdurige regen interval werd het totaal weliswaar teruggebracht naar 207 runs maar ook de beschikbare overs naar 28 en dat levert zelfs een merkwaardige run rate achteruitgang op van 5,9 naar 7,4 runs per over.

D/L compenseerden waarschijnlijk voor het feit dat wij nog alle 10 wickets inhanden hadden.

Maar dat duurde niet lang, want zoals gebruikelijk waren we op 20 in no time 3 wickets kwijt en dat betekende het einde van een mogelijke poging. Dus gingen we voor de draw…….. 

Na 28 overs stonden er 51 runs op het bord met 6 man opgeruimd aan de kant.

Alves 11 en Zaidi 13* hadden de dubbele cijfers weten te halen terwijl Mr.Extra met 17 topscorer werd! Verder valt er niets over deze partij te melden, behalve dan misschien dat Beau te Boekhorst en Jake White ditmaal het elftal compleet maakten. 

ZONDAG 18 JULI – ACC – VOC aanvang 11.00 uur. Bal aangeboden door Carolien Woudstra, met dank.

De week hierna (25/7) is het VRA uit in het Bos en Rick zoekt nog een nieuwe balsponsor…….