Return to site

Fast bowler's toe

[door Irfan Younis] Toch een fenomeen in cricket wereld, die blauwe grote teen en voornamelijk bekend bij de fast bowlers. Met veel trots kan ik u vertellen dat ik ook zo een blauwe teen heb (zie foto). Weliswaar ben ik geen 'fast' bowler, eerder medium, maar dankzij een (te) lange (te) snelle run-up, een sprong in de lucht en te kleine schoenen, mag ik van een vieze, pijnlijke teen genieten. De teennagel is er inmiddels afgevallen. Ja lezers, het leven van 'fast' bowlers gaat niet altijd over rozen.

Robert van Boeschoten

Die tussenkoppen in de verslagen van Jan Balk lezen erg prettig en snel, vandaar deze tussenkop. Bedankt Jan, voor de inspiratie. Enfin, Robert van Boeschoten heeft ook last van de fast bowlers toe. Nog niet blauw maar wel al dik en met bloed (zie foto). Prachtig gezicht (lees teen). Robert liet het met veel trots aan mij zien. Ik durf te wedden dat er meer bowlers op ACC zo een teen hebben. Denk aan een Marvin Watts, een Richard Wolfe, of een Xander Udo. Die Xander heeft die blauwe teen dan niet aan zijn linkervoet bedenk ik nu.

Mudasar
Mudasar Allahrakha heeft hoogstwaarschijnlijk ook een dode teen. Hij zegt weliswaar dat hij kan batten maar wat ik tot dusver van hem heb kunnen zien, is Mudasar een echte bowler, met aanloop en wat lagere sprong. Dat batten moet hij maar vergeten, hoe leuk hij het ook vindt. Ga lekker op de training batten joh. Maar je bent en blijft een echte bowler, een goede ook nog.

DNA van ACC
Ja, ACC heeft een bowling DNA. Altijd zo geweest en dat blijft nog wel even zo. Zo nu en dan komt er een batsman (zonder enig bowling talent)(???)boven drijven. Een Roelof Balkje, een Michael Dukkertje. Vind je het gek dat het eerste, tweede, derde, vierde, jeugd of de veteranen zo nu en dan verliezen. Je kan niet alles winnen met alleen maar bowlers in je elftal. Trouwens over het tweede gesproken, probeer een keer Umer Muhammed of Guy Pathak uit. Dat zijn nog 'jonge' jongens, met een recht bat en opleiding genoten in de jeugd van ACC. Ik zou zeggen, probeer het een keer.

ACC 4
Helaas verloren van ACC 3, ondanks een sportieve en competitieve tegenstand. Aan de vechtlust heeft het niet gelegen. Aan de extra's en fielden misschien wel. Gelukkig komt er een rematch en dan zouden de rollen zomaar omgedraaid kunnen zijn. Wie weet krijg ik dan wel weer een blauwe teen. Alleen dan gekregen door een yorker van Dick Broggel.

 

broken image