Return to site

Fraaie openingswinst ACC1 uit tegen HBS in Den Haag

[door Observer en redactie] Het nieuwe cricket seizoen startte onder hoog zomerse omstandigheden (ca.25 graden) waarbij een zacht briesje uit het Oosten dagen lang voor volle zon en blue skies zorgde. De wijze cricket geleerden van Cricket Europe hadden na de teloorgang van dit bolwerk voor een vervangend medium gezorgd (tkcricket.com).

Complimenten voor het duo Bertus de Jong en Rod Lyall, pur sang cricket liefhebbers.!! Als resultaat van hun hernieuwde inspanning kwam op alle cricket, hockey en voetbal-velden de gebruikelijke talk weer op gang: “wat is de laatste stand….? “

Handige jonge gasten draaiden aan hun moderne mobieltjes, terwijl de minder handige oudjes zaten te klungelen om de juiste pagina voor te krijgen. Een enkele noodkreet van een fervent cricket liefhebber uit het Gooi, vroeg wanhopig om hulp op Facebook. Maar ook de Redactie twitterde op enig moment: “ tearing our hair out, to get things going again”. Full credit to Rod en Bertus.

Zelf twijfelde ik op deze Bevrijdingsdag tussen een rit naar de Bosjes van Pex en de weg naar Goed Genoeg, om AFC zich zelf veilig te zien spelen. Het werd Goed Genoeg, waar de “telefoon jongens” druk doende waren met “de stand” van ACC, en AFC zich onderhand knap veilig speelde middels een 3-1 overwinning op Barendrecht.


ACC bleek aan bat gekomen te zijn tot 234/8 in 50 overs. De Zulfiqar boys speelden een belangrijke rol tw: Rehmat 37 – Saqib 51 (ongelukkig run out aan het dooie wicket) – Sikander 51 en voorts Raza 31 – coach Richard Frenz 23 en Rasool even veel runs als hij jaren telt: 16, plus Mr.Extra 21.

De bekende geleerden zeiden dat 234 op het kunstgras veld van HBS “below par”was. Had ergens tussen de 250/300 moeten zijn. Nou ja, geleerden hebben het ook wel eens mis.

Onze aanval begon met Devon Botha (fast) en de jonge Arjan Kumar (medium pace; speelt nog in de ACC jeugd U.18).
Laatste genoemde kreeg op 13 international Barresi gevangen en op 32 had hij weer succes door forcing batsman Tobias Visee te cleanen.


De Zuid African coach Sharn Gomes (was reeds eerder bij HBS in 2013) bleek het grootste struikelblok. Raza had de batsmen weer zoals gewoon onder controle. Links en rechts vielen wat wickets (Morgan 28 en Ahmed 29) met een tussenstand van 150/4 in 35 overs die alle kanten op kon. Maar toen de altijd weer verrassende Rehmat Zulfiqar de gevaarlijke Gomes (64) met behulp van broer Saqib wist in te rekenen (196/7) leek de zon nog feller te gaan schijnen. Echter, zowel de zon als HBS waren aan hun ondergang begonnen (einde match ca. 20.- uur). HBS bleek een vrije lange staart te hebben en de runrate van 4,5 bleef duidelijk achter bij de vereiste 6,5. In de 48e over was het klaar: HBS 215 all out.

Een prachtige team prestatie, waarvan de gemiddelde leeftijd onder de 20! lag, met als bowlers; Aryan Kumar 3-47/9 - Raza 1-29/10 - Sikander 3-24/8
Rehmat 2-29/7 - Saqib 0-25/5 - Devon Botha 0-49/8 - Shreyas Potdar 0-3/1. En er werd uitstekend gekeept door Asad.

De in het begin van dit verhaal genoemde “wijze geleerden” hadden in hun preview first round als winnaars getipt: Excelsior – VRA – HBS – VOC – HCC. Alleen Excelsior bleek correct te zijn.!

Interessant voor komende week wanneer wij op Hemelvaartsdag thuis tegen PUNJAB spelen en de zaterdag daar aan volgend (12/5) uit tegen VRA. Komt dat zien, komt dat zien. !!

[NB bijgaand scoresheet kncb, niet frenz maar asad z keepte bij ACC]

broken image