Return to site

Geen grote verschuivingen in Club Score Card 2019 - CC Bloemendaal grootste stijger

[door de KNCB] Het einde van het jaar nadert en de laatste zaken voor 2019 worden afgerond, waaronder de bekendmaking van de ranking van de Club Score Card 2019. 

Waar sta je als vereniging ten opzichte van andere verenigingen, en welke acties onderneem je als vereniging om je club én de sport op de kaart te zetten? Heeft het zin waar je als vereniging in investeert, en groei je daarmee ook in de breedte? Deze en andere zaken worden meegenomen in de ranking van de Club Score Card.

Er zijn weinig verschuivingen in de ranglijst ten opzichte van vorig jaar. Quick Haag is opnieuw de lijstaanvoerder. De grootste stijger op de ranglijst is CC Bloemendaal. Dat deze vereniging zo is gestegen, is niet heel opmerkelijk te noemen, kijkend naar welke initiatieven zij hebben ondernomen om zich als club met name in de breedte te ontwikkelen en te groeien. Zo hebben zij op de club een aantal cursusmomenten voor hun leden georganiseerd; denk hierbij aan een scoring cursus, club umpiring cursus en coaching cursus. Daarnaast hebben ze een flink aantal clinics georganiseerd en andere activiteiten ontplooid.

Het te verdelen bedrag voor 2019 was in eerste instantie hetzelfde als in 2018, namelijk €26.000. Doordat VOC heeft deelgenomen aan de European Cricket League (ECL) en uiteindelijk ook dit toernooi heeft gewonnen, is het bedrag verhoogd naar €33.000. Het deelnamegeld én het prijzengeld, dat VOC uit de ECL haalde, komen hiermee ten goede van iedereen: geweldig!

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en op deze manier met elkaar, als clubs en als sport, toekomstbestendig zijn! Aldus de KNCB op haar site.

 

broken image