Return to site

'How's That Mate?' vraagt Irfan aan Rehan in nieuwe rubriek

 

Bro Irfan Younis mailt voor ACC-site met bro Rehan Younis

broken image

[door de redactie] 'How's That Mate?' is een nieuwe rubriek op deze prachtsite van ACC. Daarin wisselen leden mailtjes uit. Eerst waren dat John van Vliet en Jan Balk, nu hebben we twee heuse broers gestrikt, Irfan en Rehan Younis. En, nieuw(!), je kunt er nog op reageren ook, onderaan. Mits leuk. Of je aanmelden voor deze rubriek. Als andere leden zich geroepen voelen zo wat cricketzaken van zich af te schrijven: reageren kan ook via een klik op: welkom!

How's that mate?' vraag Irfan zich af.

''Of moet ik eigenlijk vragen: How's That Bro? Ja broertje, het cricketseizoen begint alweer bijna. Kriebels. Jeuk. Je weet hoe dat bij ons gaat. Weet je nog vroeger hoe dat aan de eettafel ging? Urenlang hadden we het over cricket. We hebben spruitjes nog nooit zo lekker gevonden. Nu is dat wel anders. Je schoonzus heeft een hekel aan cricket, je jongste neefje zegt alleen maar ta ta da en je oudste neefje van twee zegt alleen maar nee op alles. Zullen we gauw weer bij elkaar gaan eten?

‘’Ik ga trouwens dit seizoen niet cricketen, ik ben door mijn rug gegaan. Ja, schrijven lukt nog wel, een balletje gooien of slaan niet. Houd jij de Younis reputatie voor ons hoog? Tja, wat is hoog dan hè. Wij vinden het in ieder geval hoog. We vinden trouwens ook dat we erg goed kunnen cricketen. Wij zijn er niet vies van om dat over onszelf te zeggen. Kom op, menig professional heeft geen bal van jou geraakt toch Rehan?! Denk bijvoorbeeld aan Kamran Akmal of JP Duminy of Lou Vincent of Matthew Sinclair. Geweldige cricketers maar ze pickten jouw googly niet eens. Althans dat deed jij mij geloven. Net zoals jij mij doet geloven dat je lappen naar binnen zwaait als je weer eens een nieuwe bal in je handen krijgt.

‘’Je slaat ook wel eens een zes. De één weer verder dan de andere. Heb jij niet eens op ons oude veld in het Amsterdamse bos een zes geslagen en waarbij de bal landde op de pitch van VRA? Of was het de Emmakade? Of was jij juist degene die bowlde? Ik weet het niet meer maar lekker boeiuh! Het waren in ieder geval hele verre zessen.

‘’Wist je nog dat ik in een jeugdwedstrijd Daan van Bunge voor zes sloeg waarbij een raam van het clubhuis op VCC sneuvelde? Of dat ik op de Indiase prof van Dosti, Dogra heette hij, tot aan twee keer toe een bouncer op zijn helm gooide? Okee, het was dan weliswaar per ongeluk, desondanks prachtig. Ik kon zo een contract tekenen bij Dosti, toch bleef ik ACC trouw. En wist je nog met de jeugd dat Flavian Aponso mij soms liet openen met batten?! Haha en iedereen van ACC maar denken dat die Srilankees verstand had van cricket.

‘’Wie ook geen verstand van cricket had, was natuurlijk een ene Nolan Clarke. Die maakte op zijn 50 jarige leeftijd ons bijna wijs dat ie ons alle hoeken van het veld zou laten zien. 50 jaar hè, die Nolan, maar bakte er niks van. Barbequen kon ie ook niet. Stond diezelfde Nolan bier op al het halalvlees van de Pakistanen te sproeien! Gast, dat doe je toch niet?!

‘’Tjonge, wat hebben wij een hoop meegemaakt samen. Mijn beste herinnering blijft toch echter het moment na elke wedstrijd: dat jij zegt dat ik onbespeelbaar was. Echte broers houden elkaar natuurlijk altijd voor de gek. Anyway anywho thanks.

‘’Ik hoor graag van je!

Kus irf’’