Return to site
Van Vliet mailt met Balk en Balk mailt met Van Vliet

[door de redactie] 'How's That Mate' is een nieuwe rubriek op deze prachtsite van ACC. Daarin wisselen leden mailtjes uit. Nu antwoordt Jan Balk op John van Vliet en stopt de ene na de andere onthulling in zijn tekst. Maar dit hoeft geen blijvende John/Jan-show te worden. Want als andere leden zich geroepen voelen zo cricketzaken van zich af te schrijven hier: welkom!!

''Ha John

 

Leuk om van je te horen! Met mij gaat het uitstekend. Ik heb van de winter nog wel wat ACC’ers gezien en ben trouwens ook regelmatig op ACC geweest. Dat laatste heeft te maken met mijn unieke wintertrainingen. Ik ren van huis naar ACC en bowl dan dertien ballen in de kooi op open wicket. Het hele jaar door in weer en wind. Vooral in de sneeuw was het fantastisch. Had ik zo maar mijn eigen pitchmap net als op tv.

 

Geweldig trouwens dat die golfers nu ook rondlopen in ons clubhuis. Een en al gezelligheid! Laatst heb ik samen met Michael Dukker en Wim Pielage de lijnen vast op de nieuwe mat gezet en vlogen de golfballen ons op het eerste veld om de oren. En die golfers maar fore roepen de hele tijd. Weer eens wat anders dan een four over de boundary. Het clubhuis is nu ook elke dag open. Afgelopen donderdag heb ik nog overdag met mijn broer Roelof getraind. Konden we daarna gezellig met de golfers wat drinken. Prima hoor, een beetje leven in de club. Ja John, mede door al die vrolijke golfers om ons heen leeft de club als nooit tevoren.

 

Onze toekomstige voorzitter Wim Pielage is ook al zo geweldig. Dat bleek al tijdens het schilderen van de creases op de nieuwe mat een paar weken geleden. Eindelijk eens een voorzitter die zelf de lijnen uitzet. Ja hoor, John, Wim is nu al de op een na beste voorzitter die we ooit hebben gehad. En hij is nog niet eens benoemd! Wie vind jij trouwens de beste voorzitter van ACC ooit? Ben benieuwd naar je antwoord.

 

Nog bedankt voor de felicitatie voor mijn 90-jarige vader. Hoe oud is jouw pa Pieter tegenwoordig? Ik hoop dat hij ook weer regelmatig langs de lijn zit. Altijd gezellig om met hem een praatje te maken en een heerlijk biertje te drinken.

 

Natuurlijk ga ik weer cricketen John en als het aan mij ligt in het Nederlands elftal. Dat levensdoel had ik op mijn zesde al en dat is op mijn 51e echt niet zo maar opeens veranderd. Ik heb natuurlijk ook niet voor niets de hele winter doorgetraind. Mocht het nou onverhoopt niet lukken, dan reken ik in ieder geval op een plek in ACC 1. En anders wel in ACC 2 onder topcaptain Stephan Hannema. Wat een energie heeft die gozer. Het derde lijkt me trouwens ook super leuk en datzelfde geldt voor het oergezellige ACC 4. De veteranen vind ik helemaal een topteam. Het maakt me eigenlijk niet uit waar ik speel John. Op elk niveau is cricket een fantastisch spelletje. Wanneer maak jij trouwens eindelijk je debuut in de veteranen? Ze kunnen nog wel een dorstige allrounder gebruiken. Gezelligheid!

 

Het is inderdaad ongelooflijk wat een toppers ACC met Roelof van der Merwe, Mangi, Paul van Meekeren, Faf Du Plessis, Anton Roux en al die andere gasten heeft ‘voortgebracht’. Maar geloof me, de besten moeten nog komen. De Zulfi’s John, dat worden echte wereldtoppers. Alle vier! Mark my words!

 

Jammer alleen dat onze nieuwe pro Morné van Wyk geblesseerd is en niet kan komen. Maar goed, kampioen worden we zeker. Ook zonder Morné. En als we tekort komen kan jouw zoon Mees vast al meedoen toch? Je bent tenslotte nooit te jong om voor ACC 1 te spelen. Of te oud…

 

Bovendien heb ik begrepen dat er al een vervanger gevonden is. Het zou gaan om de wicketkeeper van het Zuid-Afrikaanse Northerns, die met een gemiddelde van 55 bat. Bovendien krijgen we waarschijnlijk ook een in België wonende fastbowler uit Afghanistan er bij. Het verhaal gaat dat hij tijdens de allereerste oefenwedstrijd van ACC 1 tegen Punjab op zijn allereerste bal al een clean bowled te pakken had. Een uitstekende zaak natuurlijk. En het mooie is, met een Afghaan kan je nooit afgaan. De landstitel is slechts een kwestie van tijd…

 

Hoe dan ook John, ik kan sowieso niet wachten tot het seizoen begint en hoop jou ook snel te zien in de kooi. Of eigenlijk liever nog aan de bar… Tot snel en… Proost!"

broken image

De pitchmap van Jan Balk tijdens de wintertraining

broken image

Beoogd voorzitter Wim Pielage zet de lijnen uit

[door de redactie] 'How's That Mate' is een nieuwe rubriek op deze prachtsite van ACC. Daarin wisselen leden mailtjes uit. Nu John van Vliet, die zich richt tot Jan Balk. Waarop een reactie van Jan wordt verwacht. Maar dit hoeft geen blijvende John/Jan-show te worden. Want als andere leden zich geroepen voelen zo cricketzaken van zich af te schrijven hier: welkom!