Return to site

In vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nr. 18, Jamieson Mulready, aan ’t woord.

[door Rick Thorburn] De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met de in Australië geboren Jamieson Mulready  wat geresulteerd heeft in een uiterst leuk gesprek.

 

In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

De vragen aan Jamieson:

1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf en wat doe je zoal? “Ik ben Jamie en ik speel voor ACC U17 en ACC 3 met mij vader Mark. Ik ben in Australië geboren en 7 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Inmiddels heb ik een Nederlands paspoort. Ik woon in Leiderdorp. Ik heb een tweelingzusje en een zus van 19”.

broken image

Jamie met zijn vader Mark

2. Welke dingen vindt men bij jou thuis belangrijk? “Mijn zusje is turnster en traint bijna elke dag. Mijn zus begint nu aan een stage bij Introdans in Arnhem. Dus eigenlijk gaat het alleen maar over sport”.

3. Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald? Als Australië een wedstrijd speelt, anders blijf ik rustig slapen”.

4. Wanneer ben je gaan cricketen bij ACC? Hoe lang heb je cricket gespeeld? Hoe lang ben je lid van de vereniging? “Dit is mijn 3e seizoen bij ACC. Daarvoor speelde ik bij VCC in Voorburg, Ik speel cricket al sinds mijn 4e bij Wollongong University voordat ik naar Nederland verhuisde”.

5. Ben je batsman, bowler of allrounder? “Ik ben een wicket-keeper batsman”.

6. Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week? “Ik train twee keer met ACC U17/ACC 1 per week en ik probeer thuis wat te doen”.

7. Met welke Dutch Lions elftalen heb je gespeeld en ben je deze zomer op cricket tour geweest? “Ik ben in 2013, 2014 en 2015 op tour geweest met de Dutch Lions. Dit jaar ben ik naar Husum in Noord-Duitsland geweest om tegen Denemarken te spelen. Overigens waren vanuit ACC ook Amar Zaidi, Shirase Rasool en Aryan Kumar geselecteerd voor de tour. Alle drie leverden een belangrijke bijdrage aan de Dutch Lions U15 overwinningen: Amar was bijzonder goed met het bat, Shirase Rasool veel runs gescoord en Aryan Kumar heeft zeer goed gebowld. De week daarna hebben we de Euro Challenge in Nederland gespeeld en gewonnen”.

8. Wat zijn je sterke eigenschappen, waar ben je goed in en waar kan je nog aan werken? “Ik kan lang blijven staan als dat nodig is maar ook snelle singels pakken. Ik moet nog werken aan positief blijven op het veld en als ik een paar ballen slecht raak, dat ik dan niet in de lucht ga spelen”.

9. Wat is je beste prestatie tot nu toe? “Ik denk mijn 50 tegen Gloucestershire geloof ik op tour. Dat was voor mijn gevoel mijn beste innings tot nu toe”.

10. Wat is belangrijk in jouw sport en heb je iets leuks meegemaakt met je sport? “Op onze tour in 2015 hadden we alle wedstrijden gewonnen en het team was heel gezellig toen. Ik vind het belangrijk dat mensen 100% geven op het veld en bij de training en dat iedereen het leuk heeft tegelijkertijd”.

11. Wat is je huidige studie en waar zit je op school? “Ik zit in 4VWO op de Bonaventura College in Leiden”.

12. Wat zijn je toekomstige ambities, maatschappelijk en sport? “Sowieso wil ik voor Nederland spelen en qua werk wil ik iets met ICT en economie doen”.

13. Heb je andere hobby’s of sporten? “Nee niet echt. Ik speelde vroeger piano dus dat doe ik nog af en toe als ik me verveel of een balletje overtrappen met vrienden”.

14. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? “Voor Nederland spelen is nu wel echt mijn droom en motivatie. En anders gewoon door spelen tot ik niet meer kan”.

15. Is er nog iets dat je kwijt wilt?Als iets de eerste keer niet lukt, geef niet op”.

De laatste woord van ACC hoofd coach Ahmad Zulfiqar. “Jamieson is erg veel vooruit gegaan op zijn keepen. Hij is een jongen die hard traint en heel graag wilt. Jamieson traint ook de hele winter door en dit is ook te zien tijdens de wedstrijden. Hij moet blijven werken aan zijn wicket keepen en batten om in het eerste team te komen. Maar met zijn mindset komt hij daar zeker wel.
Fielding blijft altijd nummer 1 met cricket. Wil je in het eerste team komen moet je goed kunnen fielden. Ook daar zal iedereen hard voor moeten werken. Hier wordt elke jeugd training al hard op gewerkt door onze jeugd coaches”.
Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet en Roelof Balk.