Return to site

In vragenrubriek 'Langs de boundary' nr. 23 Richard Wolfe aan het woord.

Bij de aankondiging van het nieuwe rubriek “langs de boundary” in 2017 heb ik aangegeven dat het doel was om de site nog aantrekkelijker te maken en ik wilde proberen om het aanbod op deze site wat uit te breiden. Ik heb op deze manier getracht om de website lezers te blijven boeien zodat niemand van onze site afhaakt. Naar de mondeling reacties van leden en non leden is me dat gelukt; de interviews zijn behoorlijk massaal gelezen en Ik heb louter positieve reacties gekregen.
 
De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met Richard Wolfe de voorzitter van de Jeugd.
In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

De vragen aan Richard:

1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf? “Ik ben Richard, partner van Pascal, vader van Robert en Mark en jongere broer van Robert (Hippo, ACC, Zamigo, ex-SGS en Buurman) en Wendy (gek op paardrijden, wandelen en heel kort naar cricket kijken). Ik ben ook voeder van Beertje (poes) en natuurlijk zijn mijn vader Frank (meestal met Akubra op hoofd) en moeder Ingrid (meestal met iPad in hand) ook met enig regelmaat op de club te vinden”.

2. Waarom ben je naar Nederland gekomen? “Mijn moeder is Nederlandse en toen mijn ouders uit elkaar gingen was het logisch dat we in Nederland gingen wonen, ik was toen drie jaar”.

 

3. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen? “Ja, nee, nee. Jazeker”.

broken image

4. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig? “Ik geef trainingen in email efficiency (Email Handyman) en heb een productiviteit app in de markt gezet (Braintoss) en verder hou ik me voornamelijk bezig met mijn voornemens”.

5. Wat zijn je hobby’s naast cricket? “Haha, ik speelde ooit veel honkbal en daarna wat basketbal en later nog hockey maar nu ben ik toch echt verknocht aan cricket. Zelfs als ik probeer te gamen of TV te kijken blijk ik vooral op cricket-achtige zaken te eindigen. Verder is tijd doorbrengen met familie en vrienden altijd favoriet”.

6. Waar ga je het liefst op vakantie? “Waar ik nog niet geweest ben”.

7. Waarom ben je vrijwilliger, wat is daar leuk aan? “Oeh, waarom… dat gaat gewoon vanzelf. Ik vind het vanzelfsprekend dat als we samen een leuke tijd willen hebben we ook allemaal een steentje bijdragen in de organisatie. Dat kan heel simpel zijn, gewoon een prul opruimen terwijl je weg loopt tot een keer helpen met het scorebord of het materiaalhok opruimen. En natuurlijk is het leuk dat als we allemaal een steentje bijdragen we ook allemaal tijd overhouden om lekker te cricketen of naar de kinderen te kijken”.

8. Wat is je functie binnen de club ACC, hoe lang en vertel ook iets uit je bestuurs-, trainers- en cricketverleden? “Ik ben jeugd-coördinator en moet bekennen dat ik geen bestuurs, geen trainers en geen cricketverleden heb. Wel ben ik enthousiast en regel met plezier de rand voorwaardelijke zaken zo goed mogelijk zodat de mensen met passie en kennis voor cricket goed tot hun recht komen. Ik hou het vooral graag praktisch en help dus met zaken als de wintertrainingen, Teamstuff, de website, de jeugdtour, de friendlies en natuurlijk de barbezetting”.

9. Wat voor type jeugdvoorzitter ben je en welke persoonlijke talenten kun je daar in kwijt? “Daar moet ik nog achter zien te komen. Vorig jaar was mijn eerste jaar als coördinator en heb ik een beetje de kat uit de boom gekeken om te snappen wat het inhoud. Nu hoop ik 1 voor 1 punten die aandacht nodig hebben op te pikken en vooral door ouders te vragen mee te helpen vooruitgang te boeken”.

10. Hoe is afgelopen jaar met de jeugd gegaan en de voorbereiding voor de nieuwe seizoen tot nu toe verlopen? “Afgelopen jaar had veel goede en een paar lastige momenten. Prachtig waren natuurlijk het landskampioenschap van de U13. De regiokampioenschap en finale van de U11-1. De mooie overwinningen van de U17, prachtige verslagen en prestaties van de U11-2 en heerlijke wedstrijden van de U9. Maar bovenal het prachtige cricket wat alle kinderen hebben laten zien onder leiding van Zulfi, de coaching staf en alle teamleiders. En als ambassadeur van lol voor en na de training of wedstrijd, wat is er veel gelachen en lekker gegeten.
De bezetting van teams is bij ACC maar zeker ook bij andere clubs een uitdaging, iets waar ik nu samen met de KNCB mee bezig ben. Qua voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn er nu al een paar zaken op te merken.
- We hebben weer teams in alle leeftijdsgroepen, mede te danken aan een samenwerking met VRA voor de U17. Bij de U11 gaan we twee teams opstellen, 1 met zachte bal voor de nieuwere groep en 1 met harde bal voor goede doorstroom naar de U13.
- Er komt weer een jeugdtour naar Engeland in de zomer”.

11. Hoe staat de jeugd en club er voor in jouw ogen? Wat is de doelstelling en je prioriteiten voor dit seizoen? “Ik vind dat we er relatief goed voor staan, en als ik om heen kijk denk ik dat mijn prioriteiten moeten liggen in ervoor zorgen dat we een hele goede operatie draaien. Dus trainers en spelers komen op tijd. Ouders helpen de vereniging en lopen niet in de weg. We regelen goede materialen en houden die netjes. En als de operatie goed draait blijft er ruimte over voor nieuwe initiatieven, werving en cricket plezier. Ik moedig dus vooral iedereen aan om je mouwen op te rollen en leuke ideeën uit te gaan voeren, vraag mij vooral of ik nog weet wie je verder kan helpen ”.

12. Wat is je mooiste (cricket)moment tot nu toe? “Afgelopen seizoen heeft een flink aantal kandidaten… de catch op de bowling van mijn eigen zoon Robert die mee mocht doen bij een friendly.. hij sprong zo in mijn armen. Of Mark die dezelfde wedstrijd laat zien dat zijn batting techniek nu al beter is dan de mijne. Maar het moment wat echt mijn eigen moment was is mijn maiden century tegen Ajax. Dat was een doelstelling aan het begin van het jaar, ik heb er vervolgens hard voor getraind en als het dan lukt is dat fantastisch”.

13. Waar kunnen jeugd leden jou voor aanspreken? “Die is makkelijk, alles natuurlijk!”.

14. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? “Mijn grootste droom was astronaut worden, die heb ik nog niet van de lijst geschrapt. Maar privé hoef ik geen grote dingen te bereiken.. ik wil graag elke week een beetje beter zijn dan ik de week ervoor was… waarin? In hetgeen ik die week voor getraind heb!”.

15. Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers? “Sorry dat het zo een lang verhaal geworden is ”.

16. Van wie zou je hierna graag een interview zien? “Het lijk me goed de club eens te laten zien door de ogen van Zara Younis, die is haar leven lang al trouw aan de club.

Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet, 17. Roelof Balk, 18. Jamieson Mulready, 19. Aryan Kumar, 20. Carolien Woudstra, 21. Ronald Anderson, 22. Giles Francis