Return to site

In vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nr.24 Willem Berendse aan ’t woord

[door Rick Thorburn] 

Bij de aankondiging van het nieuwe rubriek “langs de boundary” in 2017 heb ik aangegeven dat het doel was om de site nog aantrekkelijker te maken en ik wilde proberen om het aanbod op deze site wat uit te breiden. Ik heb op deze manier getracht om de website lezers te blijven boeien zodat niemand van onze site afhaakt. Naar de mondeling reacties van leden en non leden is me dat gelukt; de interviews zijn behoorlijk massaal gelezen en Ik heb louter positieve reacties gekregen.

De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met Willem Berendse, lid van AMVJ-Golf.

In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

broken image

De vragen aan Willem:

 1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf en wat doe je zoal? “Mijn naam is Willem Berendse, in 1946 geboren en getogen in Amsterdam ( kan je soms nog horen) . Vanaf 1988 ben ik woonachtig in Amstelveen. Ben al geruime tijd gepensioneerd maar niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten”.
   
 2. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen? “Na een huwelijk bijna 40 jaar weduwnaar geworden en vader van Cynthia en Fabian en grootvader van Ryan. Woon sinds 2005 samen met Linda Remmers die met veel plezier een schoonheidssalon (studio 5) runt, gespecialiseerd in permanente make-up. Linda is inmiddels al meer dan twintig jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste en sinds tien jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Linda heeft een zoon Menno en sinds kort trotse oma van kleindochter Hunter”.
   
 3. Wat was je beroep of waar hield je je hoofdzakelijk mee bezig? “Ben 38 jaar werkzaam geweest bij de KLM technische dienst waarvan mijn laatste was Produktie Maintenance manager in Hangar 14, en had daar bij de leiding over 80 medewerkers die verantwoordelijk waren voor het mechanisch onderhoud van o.a. landing gears”.
   
 4. Wanneer ben je gaan golfen bij AMVJ? Hoe lang golf je al? Hoe lang ben je lid van de vereniging? “Ben in 2003 gestart met golfen op Amstelborgh en na mijn ontmoeting met Linda ben ik lid geworden van AMVJ in 2006. Linda is inmiddels al ruim 20 jaar lid van AMVJ”.
   
 5. Waarom ben je vrijwilliger, wat is daar leuk aan? “Door de jaren heen ben ik steeds meer gaan doen binnen AMVJ, gestart met de baancommissie, daarna de regel commissaris cursus afgerond en sinds 2015 binnen het bestuur getreden”.
   
 6. Heb je een specifiek functie bij AMVJ? Heb je speciale plannen voor het komende seizoen? “Mijn specifieke functie binnen de club is vicevoorzitter en coördinator van de C competitie. Voor het komende seizoen staat op de agenda, de aanleg van een putting en chipping green rond het clubgebouw. Actie ondernemen om nieuwe leden aan te trekken en verdere ontwikkeling van de nieuw aan te leggen polderholes”.
   
 7. Welke persoonlijke talenten kun je daar in kwijt?  “Zet mij met hart en ziel in voor deze club omdat ik vind dat AMVJ golf een unieke locatie is die qua baan en gezelligheid niet te evenaren is”.
   
 8. In de winter periode ben je de initiatiefnemer van de Kouwe Klauwen toernooi om zo de winterperiode op de zondag gezellig met elkaar in te vullen. Hoe is dit toernooi tot stand gekomen? “Om de winter door te komen is er in samenwerking met de horeca een Kouwe Klauwen opgestart. Linda en ik doen dit met veel plezier en is inmiddels uitgegroeid tot een sportieve maar vooral gezellige zondagmiddag, met soms meer dan 40 enthousiaste deelnemers”.
   
 9. Het is bijna een jaar geleden dat jullie het besluit hebben genomen om de gezellig ACC clubhuis en prachtig terras te gebruiken. Zijn jullie tevreden? “ De overgang naar het clubhuis ACC gaf zeker in het begin wel onrust bij onze leden, niet iedereen was blij met de beslissing van het bestuur. Dit heeft zich gedurende het afgelopen seizoen helemaal te goede gekeerd en naar ieders tevredenheid. Zelf heb ik de goede samenwerking binnen het bestuur als zeer waardevol ervaren”.
   
 10. Wat zijn je belangrijkste doelen op korte en langere termijn? “Op langere termijn is het gezond houden van de club belangrijk, het aanwerven van nieuwe leden speelt hierbij een belangrijke rol om de continuïteit van onze unieke club te waarborgen. Voor de toekomst is ook de goede samenwerking met ACC en de gemeente belangrijk. De horeca exploitatie is na wat wisselingen nu in goede handen met José en Jade”.
   
 11. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? “ Linda en ik willen nog graag op diverse buitenlandse banen een balletje slaan, het is fijn om actief in het leven te blijven staan waarbij familie en vrienden een grote rol spelen”.
broken image

Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet, 17. Roelof Balk, 18. Jamieson Mulready, 19. Aryan Kumar, 20. Carolien Woudstra, 21. Ronald Anderson, 22. Giles Francis, 23. Richard Wolfe