Return to site

Jong ACC laat zich met MASTER class geen KNOLL-en voor citroenen verkopen en wint OOK van DOSTI !!!

Zinesh MASTER 5/28 bij debuut  &  Chris KNOLL 60, zijn de uitblinkers

(Door Observer) Onze tegenstander had in geen twee jaar gewonnen en ACC was de laatste die er trek in had om als eerste van ze te verliezen. Als truc had de leiding besloten om ons reeds jeugdige team te versterken met de 16 jarige Zinesh Master en zodoende een team met 5 jongens van onder 19 af te vaardigen.

Zinesh speelt al van af zijn elfde in de ACC jeugd en is waarschijnlijk gevormd door het toenmalige Jan Balk dreamteam.

Toss gewonnen en zonder spoor van twijfel fielden. De Captain wist natuurlijk dat hij een nieuw bowling talent had meegekregen. Niet meteen hem brengen was de gedachte. Laat eerst de anderen maar zweten in de broeierige warmte.

Opener Ahmed toonde direct agressie, maar verloor ook meteen partners aan Kumar (1/11/5), Zaidi (1/13/5) , Mees (1/32/6) en Raza (2/27/7). 

Maar toen eenmaal onze 16 jarige debutant aan zijn MASTER class begon tuimelden de wickets als bowling kegels.! Met de val van Ahmed (49) werd het 86/5 en 86/6  en 86/7.

broken image

Zinesh Master

Het leek een eitje te worden, maar dankzij enig gespartel van de staart (Masood 24) en enkele gemiste vangkansen was het uiteindelijk Mees die met een spectaculaire vangbal een einde aan het DOSTI batten maakte en de jeugdige bowler zijn 5e wicket bezorgde. Zijn cijfers 5/28/9 deed Bertus op de TK site uitroepen: “ where has this kid been all season?”  Trots als een pauw mocht de jongeling met de wedstrijd bal in de hand voorop het veld onder luid applaus verlaten. DOSTI 121 ao.

broken image

Met een target van 121 moest onze fragiele batting side toch oppassen voor onderschatting. Kothari (18 runs van 39 ballen) en Hosur (25 runs van 61 ballen) vormden uiterst voorzichtig een platform nadat Zaidi (4 van 28 ballen) na goed steunwerk was gesneuveld.

De tussenstand van 43/3 was nog niet erg geruststellend, maar het was met name Chris KNOLL die de versnelling wist te vinden waarbij hij in de afrondende fase prima gesteund werd door Aryan Kumar. In zijn winnende innings produceerde Chris 9x4 en 2x6 en brak daarmee de weerstand van DOSTI.  Twee runs voor het einde ging hij als nog gebowled maar met 122/5 in 37 overs was de 3e overwinning een feit. Opvallend was dat alle 5 verloren wickets clean bowled gingen!

Na afloop klonk vanuit de kleedkamer weer het oude vertrouwde “Shabaz, Shabaz de punten in de tas……

Met deze winst met de door Hans Honsdrecht aangeboden bal kwam ons team op 14 punten en dat zijn er maar 4 minder dan onze plaatsgenoten VRA, en die krijgen we nog binnenkort……..”

In tegenstelling tot eerdere publicatie blijft de Topklasse nog even op zaterdag spelen. Eerst vanaf 18/7 wordt dat weer de zondag als vast speeldag. Dus ZATERDAG 3 JULI aanvang 11.00 uur ACC – HBS op Het Loopveld. De bal wordt aangeboden door onze trouwe supporter Willem Staats Jr.

Alle supporters mogen weer zonder beperking naar Het Loopveld komen. Beslist doen, want voor je het weet is het seizoen voorbij!