Return to site

Jonge talenten staan op in Leiden tijdens kansloze nederlaag ACC 2

[door Jan Balk]     ACC 2 heeft met acht wickets kansloos verloren van Ajax in Leiden. Desalniettemin viel er dankzij een prachtig partnership van de jonge talenten Ammar Zaidi en de pas veertienjarige Jamie Mulready, geweldig nieuws over umpire Willem Winckel, een fantastische lunch van scheepskok Mike en een heuse champagneproeverij na afloop meer dan genoeg te beleven in Leiden.

 

Het batten van het met tien man spelende ACC 2 was aanvankelijk dramatisch en na het verlies van acht wickets stonden er slechts 39 runs op het bord. Maar vervolgens zorgden Jamie Mulready en Ammar Zaidi voor een klein wonder door met zeer verzorgd batten meer dan 40 runs te scoren voor het laatste wicket. Later bleek Jamie ook nog eens waanzinnig te kunnen wicketkeepen terwijl zijn vader Mark, die in geval van nood altijd zijn cricketkleren meeneemt, ook nog eens een meer dan verdienstelijke substitute fielder voor ons was.

Conclusie

Nadat we uiteindelijk voor 82 runs aan de kant zaten, was er maar één conclusie mogelijk. De oudjes van ACC 2 kunnen er geen reet meer van en de jonge talenten van de Amsterdamse reserves gaan zonder twijfel een gouden toekomst tegemoet.

De lunch werd dus verzorgd door de oude scheepskok Mike, die de hele wereld over heeft gevaren en er met een prachtig baardje precies uitziet als… een oude scheepskok die de hele wereld over heeft gevaren. Het resulteerde in waanzinnige rijst, unieke kip, fantastische saté en prima gekruide eieren. Zelfs onze eigen Ben Markx zou zonder twijfel trots zijn geweest op de oude scheepskok Mike.

Ongelooflijk

Na de waanzinnige lunch van de voormalige scheepskok ging ACC 2 de boot in. Ajax Leiden passeerde het Amsterdamse totaaltje voor het verlies van twee wickets zonder problemen.

Na de kansloze nederlaag was het zo maar tijd voor… champagne! Ajax Leiden had een heuse champagneproeverij georganiseerd. Ook dit was natuurlijk weer eens ongelooflijk.

Plaatje

Maar het werd allemaal nog mooier. Umpire Willem Winckel vertelde namelijk na afloop tijdens de champagneproeverij pardoes dat hij sinds december 2015 getrouwd is met een vrouw uit Gambia en dat is natuurlijk sowieso geweldig nieuws. Zijn bruid heeft twee tienen en een negen gehaald tijdens haar inburgeringscursus en is welgeteld 21 lentes jong. Willem liet op zijn telefoon een foto van zijn bruid zien en ik moet eerlijk zeggen: het is een plaatje.

Zo werd het alles bij elkaar ondanks de kansloze nederlaag toch weer een dag om helemaal nooit te vergeten.

Zondag 14 augustus Ajax Leiden-ACC 2 2-0 ACC 82 all out. I. Alim 17, J. Mulready 17*, A. Zaidi 15. A. Youngy 6/21/8. Ajax 83/2. S. Lamba 34. J. Balk 2/13/5.

Fotobijschrift: Jamie Mulready en Ammar Zaidi lopen na hun legendarische partnership van het veld af.

broken image