Return to site

Kleine kampioenen van ACC U11 1 kloppen Bloemendaal 

[door Jan Balk] De kleine kampioenen van ACC U11 1 hebben in een zeer enerverende wedstrijd nipt van Bloemendaal gewonnen.  Na afloop ging het vooral over de voor volgend seizoen geplande droomtour van de jeugd van ACC naar Engeland. De kleine kampioenen van ACC U11 1 hebben tot nu toe alles gewonnen. Desalniettemin maakte Bloemendaal het de formatie van de coaches Rehan Younis en Richard Wolfe bijzonder lastig. 

 

Voortreffelijk 

Bloemendaal batte voortreffelijk en kwam tot het prachtige totaal van 82/4. Joshua Francis en Tristan de Man pakten ieder een wicket terwijl invaller Tibo Balk met een direct-hit verantwoordelijk was voor een run-out. Bij Bloemendaal stal de ook bijzonder goed hockeyende Jelmer van Dam de show met 31 knalharde runs. 

 

Vervolgens werd de wedstrijd ongelooflijk spannend. ACC U11 1 moest het zonder de voetballende Mark Wolfe doen terwijl de andere topper in het team Senna Younis na een prachtig viertje clean bowled ging

 

Daarom werd het heel erg moeilijk voor ACC om de runs te maken en in de laatste twee overs hadden de kleine kampioenen nog 16 runs nodig voor de zege. Gelukkig verkeerde Joshua Francis in een waanzinnig goede vorm en sloeg hij op een zeer belangrijk moment een fantastische vier. 

 

Noodzakelijk 

In de allerlaatste over was het de beurt aan Gijs Evers. De altijd recht spelende zoon van de in het verleden eveneens altijd recht spelende Steven Evers sloeg ook opeens een schitterende vier uitgerekend op het moment dat dit echt noodzakelijk was. Daardoor won ACC op het nippertje. Om het feest compleet te maken had ACC U9 op hetzelfde terrein ook nog eens gewonnen van Bloemendaal. De dubbele zege leverde een prachtige foto op. Wat een feest!

 

Later werd Joshua Francis nog thuisgebracht en midden in het centrum van Amsterdem kwamen we vlak bij zijn huis vader Giles Francis tegen. De professionele violist kwam net terug uit Gloucestershire, waar hij met zijn vader een vierdaagse  van Gloucestershire had bekeken en ook al vast de broodnodige contacten had gelegd voor de droomtour van volgend seizoen. 

 

Voorzitter 

De inmiddels tot voorzitter van de tourcommissie gepromoveerde Giles Francis heeft nu al vier fixtures geregeld en alle jeugdleden van ACC kunnen in de eerste week van de schoolzomervakantie in 2018 in het ouderlijk huis van Giles blijven slapen. Geloof ik. Hoe dan ook, Richard Wolfe neemt zijn camper mee en het belooft nu al de mooiste jeugdtour ooit te worden! Niet voor niets zongen de kleine kampioenen na de zege op Bloemendaal met zijn allen: ‘We gaan naar Lords toe, we gaan naar Lords toe, olé, olé, olé.’

 

Maar voor het zo ver is, doet ACC U11 1, net als trouwens ACC U11 2, komende zaterdag ook nog eens mee aan het NK Tip en Run op Excelsior. Dit evenement staat op het programma terwijl het grote ACC 1 tegelijkertijd op hetzelfde terrein deelneemt aan de T20 finales en op jacht gaat naar de derde titel op rij. Het moge duidelijk zijn dat elke ACC’er met hart voor de zaak dit allemaal niet mag missen. Tot zaterdag!

 

Bloemendaal U11-ACC U11 2 0-2 
Bloemendaal 82/4. Jelmer van Dam 31. 
ACC 83/2. 

 

Fotobijschrift: ACC U9 en ACC U11 vieren feest na de dubbele zege op Bloemendaal. Foto: Richard Wolfe. 

broken image