Return to site

Mark Wolfe start avontuur in Zuid-Afrika met vier fantastische vangen

Ons grote talent Mark Wolfe zit deze winter op school in Zuid-Afrika om lekker te kunnen cricketen. Tijdens zijn eerste wedstrijd met Grey High School heeft hij als wicketkeeper meteen zijn visitekaartje afgegeven met vier vangen. Lekkere binnenkomer!

Tekst: Jan Balk

Afgelopen zomer werden de eerste contacten gelegd met Grey High School in de stad Gqeberha, de nieuwe naam van Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Dit is een traditionele school waar sport hoog in het vaandel staat. Vorig seizoen speelde Tobias Nota, de zoon van de bondscoach van Dutch Lions Marc Nota, rugby op deze school. Ook de in het verleden in Nederland bij VCC spelende Maarten Molenaar heeft veel contacten op Grey High School.

Zo kon het geregeld worden dat Mark samen met zijn bij HCC spelende goede vriend Teun Kloppenburg deze winter op Grey High School is gaan cricketen. Ze zaten afgelopen dinsdag 9 januari in het vliegtuig naar Zuid-Afrika en hebben hun eerste wedstrijden er inmiddels op zitten. En wat voor een wedstrijden!

Baggie

Allereerst werd er tijdens het jaarlijkse festival van Grey High School, waar de beste scholen van Zuid-Afrika aan deelnemen, tijdcricket gespeeld tegen KES. Mark kreeg voor deze wedstrijd zijn ‘baggie’ uitgereikt en met zijn nieuwe cap op pakte hij meteen vier vangen. Wat een prestatie!

broken image

Klik hier voor de scorecard van de wedstrijd tegen KES.

In het tweede duel werd Glenwood overtuigend verslagen en deed Mark het met een prima vang en een razendsnelle stumping opnieuw uitstekend.

Klik hier voor de scorecard van de wedstrijd tegen Glenwood.

De derde wedstrijd tegen Jeppe is inmiddels van ook start gegaan en in dit duel heeft Mark al weer een vangetje gepakt.

Klik hier voor de scorecard.

Mark is met zijn nieuwe team inmiddels ook al op bezoek geweest bij een T20 wedstrijd van Sunrisers Eastern Cape tegen Durban’s Super Giants. Ook dit was een groot feest. Alles bij elkaar weet Mark niet wat hij allemaal meemaakt. Het avontuur in Zuid-Afrika is op een waanzinnige wijze van start gegaan!

broken image

De wedstrijden van het festival in Zuid-Afrika worden dankzij PitchVision op een schitterende wijze in beeld gebracht. Check hieronder een paar vangen en de razendsnelle stumping van Mark: