Return to site

Mooie zege ACC 2 op Rood & Wit

 

[door Stephan Hannema] Afgelopen zondag begon de tweede helft van het seizoen. Althans van de groepsfase. Met veel vertrouwen vertrokken wij naar Haarlem op het op te nemen tegen Rood & Wit. Bij aankomst bleek de veldenplanning niet alleen een uitdaging op Het Loopveld, maar Rood & Wit kamp met soortgelijke problemen. In dit geval was er nog een jeugdwedstrijd gaande en moest de start met zeker een uur worden uitgesteld.

Voldoende tijd om ons op te warmen met een potje voetbal. De oudjes tegen de jonkies. Dit was natuurlijk niet eerlijk, maar goed daar leer je ook van. De oudjes hebben namelijk met 3-1 gewonnen. Zo zie je maar weer dat jong en vitaal het niet altijd wint van rust en ervaring.

De toss gewonnen en wij gingen eerst de punten maken. Met Baljot, Berend, Bas, Rehan, Jayant, Stephan, Dagan, Arav, Arnav, Hayder en Jovan heb je in principe namelijk best wel wat runs meegenomen. En zo bleek ook. Berend en Jayant opende het bal en zorgde voor een mooie start. Zeker Berend die zijn eerste wedstrijd sinds jaren weer mee deed bij ACC 2, zag de ballen als meloenen. Iedere bal buiten off werd vakkundig afgestraft. Hij werd al vrij snel bijgestaan door Baljot. De man in vorm en zo bleek ook weer afgelopen zondag. Een partnership die positiviteit en klasse uitstraalde. Er werd bijzonder goed gerund tussen de wickets en slechte ballen werden hard afgestraft. Na een partnership van bijna 100 runs moest Berend met 54 runs het veld verlaten. Aan Baljot de schone taak om de innings voort te zetten. Samen met diverse partners deed hij dit heel beheerst en bleef met een fantastische 112 runs not out. ACC had in 40 overs een mooie 275 runs op het bord gezet.

Na de lunch mochten we de punten verdedigen. De taak was netjes bowlen, weinig extra’s en zorgen dat de runrate bleef oplopen. Helaas worden er nog steeds veel wides gebowled in het tweede. Gelukkig hadden we wat wisselgeld en naast de wides hielden we de runrate wel laag. Er werd netjes gebowled door Arav, Hayder, Rehan en Jovan in het begin. Dit was cruciaal en leidde tot een runrate boven de 10 per over. Dat kan je best wel een paar overs volhouden als batsman, maar dat voor 15 a 20 overs is wel heel veel.

Ondanks dat werd het eerlijk gezegd wel een beetje spannend op een gegeven moment. Patrick Yadava en Mr. Khan waren een mooi partnership aan het bouwen. En dat met een vrij hoge runrate. Aan ons de schone taak om weer even te herpakken, rust in de koppie, lijn en lengte en zorgen dat zij een fout gingen maken. Na een partnership van bij 100 runs was dit ook het geval. Vanaf dat moment waren we weer in controle, liep de runrate weer op. De circusact van Mr Fourie mocht niet baten. Rood & Wit kwam tot 234 runs na de volle 40 overs.

Achteraf even douchen en een biertje drinken met het team. Nou ja met ons team dan, Rood & Wit was nergens te bekennen. Die moesten denk ik de wedstrijd even analyseren in de kleedkamer. We hebben onszelf maar even geholpen achter de bar. Maar goed, bier smaakte lekker en de punten in de tas mee naar Amsterdam.

broken image